Karasu'nun atık su sorununa kesin çözüm

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Karasu’nun atık su sorununu çözüme kavuşturmak için atık su Arıtma Tesisi inşa edecek. Başkan Toçoğlu, “Karasu’da atık su sorununa kesin çözüm getirmek için 13 Milyon TL’lik yatırımla atık su Arıtma Tesisi inşa ediyoruz. Arıtma tesisimizin temelini kısa bir süre içerisinde atacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yürütülen altyapı yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Sakarya’nın tüm ilçelerinde atık su soruna kesin çözümler üretmek için çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, Karasu’nun atık su sorununu çözmek için Arıtma Tesisi inşa edecek. Konu hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizin altyapı sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışmalar yürütüyoruz. 30 Mart itibariyle hizmet sınırlarımıza giren ilçelerimizi modern altyapıya kavuşturuyoruz” diye konuştu.

"Karadeniz çok daha temiz"
 
Tüm ilçeleri, modern anlamda kanalizasyon altyapısına kavuşturmak için atık su hatlarının döşendiğini belirten Başkan Toçoğlu, “İlçelerimize bir taraftan kanalizasyon hatları döşerken, bir taraftan arıtma tesislerini inşa ediyoruz. Bu kapsamda Karasu ilçemizin atık su sorununa kesin çözüm getirmek için Karasu’da bir atık su arıtma tesisi inşa edeceğiz. 13 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçireceğimiz arıtma tesisi uzun yıllar hizmet verecek şekilde planlandı. 50 yıllık nüfus projeksiyonuna göre inşa edilecek bu tesis sayesinde Karasu’da atık sular sorun olmaktan çıkacak. Atık sular bu tesiste arıtıldıktan sonra Sakarya Nehri’ne deşarj edilecek. İnşa edeceğimiz tesis sayesinde artık Sakarya Nehri ve Karadeniz çok daha temiz olacak” ifadelerini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]