Karasu'daki köyler bu projeyle hayat bulacak

Karasu ilçesinde devam eden KÖYDES projeleri hakkında bilgi veren Kaymakam Şafak Gürçam, eldeki imkanlar dahilinde köylere yönelik çalışmaları yaptıklarını söyledi.

“Şehirde ne varsa köyde de o olacak” sloganı ile hayata geçirilen KÖYDES projeleri birçok köyün sorunları çözüme kavuşturdu. KÖYDES Projeleri tamamlanan köyler de altyapıdan çocuk oyun parkına sosyal tesislerden parke döşeli yollara adeta birer küçük şehiri andırırken, birçok köyde de çalışmalar devam ediyor.

Karasu’daki KÖYDES Projeleri kapsamında en son olarak Yeşilköy Köyü’nü ziyaret eden Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, yapılan çalışmaları yerinde denetlediğini ve gerekli bilgileri aldığını söyledi. Yeşilköy Köyü’ndeki KÖYDES Projelerinden olan Köy Meydanı ve Cami önünde yapılan park ve istinat duvarı çalışmaları hakkında Köy muhtarı Kerim Dinç\'ten bilgi aldığını aktaran Kaymakam Gürçam, “Tüm bunların yanısıra köyün diğer sorunları hakkında da notlar alarak gerekli çalışmaların başlatılması için girişimlerde bulunacağız. Kaymakam Gürçam, “2013 yılı içinde KÖYDES programı kapsamında elimizdeki imkanlar doğrultusunda tüm köylerimizde gerekli olan çalışmalar yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Kaymakam Gürçam 2013 yılı KÖYDES projeleri kapsamında ilçede 13 işin bitirildiğini kaydederek, 13 projenin de çalışmalarının sürdüğünü anlattı. Kaymakam Gürçam, Ortaköy-Manavpınarı-Tuzla Köyü Trapez kanal yapılması, Karapınar Köy yoluna büz konuşması, Ortaköy Köy yoluna istinat duvarı yapılması, Çatalövez-Tepetarla-Köy yoluna trapez kanal ve büz konulması, Kuyumcullu, Karapınar, Akkum, Kızılcık Yol ayrımı, Kurudere asfalt altı, Küçük Karasu sahil yolu asfalt altı, Yassıgeçit Asfalt altı, Hürriyet Köyü Mezarlık yolu, Hürriyet Köyü asfalt altı ve Resüller Köyü asfalt altı projelerinin tamamlandığını söyledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]