Karasu'da Vodafone çekim noktaları devre dışı bırakıldı

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bulunan Vodafone çekim noktaları belediye tarafından devre dışı bırakıldı. Vodafone Türkiye, konuyla ilgili idari ve yasal süreci başlattığını açıklarken, Karasu Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise "Kanunları uyguladık" denildi.

İletişim devi Vodafone Türkiye'nin Sakarya’nın Karasu ilçesinde bulunan çekim noktaları, Karasu Belediyesi tarafından devre dışı bırakıldı. Vodafone tarafından Karasu ilçesindeki müşterilerine "Değerli müşterilerimiz, Karasu’da belediye tarafından ilçedeki çekim noktalarına yapılan müdahale sebebiyle iletişiminizde kesinti yaşayabilirsiniz” ifadelerinin yer aldığı mesaj gönderildi.

Vodafone Türkiye'den açıklama

Konuyla ilgili Vadafone Türkiye’den yapılan açıklamada, “Vodafone Türkiye olarak çekim noktaları kurulumunu düzenleyen bir imar mevzuatı altyapısına acil ihtiyaç duyulduğunu uzun süredir dile getirmekteyiz. Mevcut durum Karasu Belediyesi tarafından istismar edilmiş ve yargı yoluna gidilmeden fiili olarak çekim noktalarının elektrikleri kesilmiştir. Özellikle deprem bölgesi olan Karasu'da acil durumlarda halkın iletişimini sağlayacak olan mobil iletişim altyapısının hiçbir yargı kararı olmadan devre dışı bırakılmak suretiyle abonelerimizin iletişiminin kesilmesi, kabul edilebilecek bir durum değildir. Vodafone Türkiye olarak, Karasu Belediyesi’nin bu müdahalesine karşın idari ve yasal süreci başlatmış ve bu fiili davranışın sonuçlarının ne olacağını belediyeye yazılı olarak bildirmiş bulunmaktayız” denildi.

"Belediyemiz kanunları uygulamaktadır"

Konuyla ilgili Karasu Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise “Kamu yararı ile biz bu işi yapıyoruz. Haberleşme özgürlüğünü sağlıyoruz demek, kanun hükümlerine aykırı davranmayı gerektirmemektedir. Kanunlar bireylerin uyması gerektiği düzenlemelerdir. Anayasa önünde her birey eşittir. Belediye olarak her türlü kolaylığı sağlamamıza, uyarı yazıları yollamamıza rağmen GSM operatörleri belediyemiz ile iletişime geçmemiştir. Kanunsuz ve insan sağlığına zarar veren istasyonları işletmeye devam etmişlerdir. Belediyemiz kanunları uygulamaktadır, uygulamaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]