Karasu'da uyuşturucu semineri düzenlendi

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Organize ettiği Uyuşturucu ile mücadele Semineri Karasu Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleşti.

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Organize ettiği Uyuşturucu ile mücadele Semineri Perşembe günü Karasu Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleşti. Karasu Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine ve usta öğreticilere verilen Seminerde Madde Bağımlılığından kurtulmanın yolları anlatıldı.

Çocuklarımızı dışlamayalım

Toplantının açılış konuşmasını yapan ilçemiz piskolojik danışman ve rehberlik Öğretmeni Aylin Birol İlçe genelinde öğrenci ve gençlerin uyuşturucu madde ile tanışmasını önlemek ve madde bağımlılığının önüne geçmek için çalıştıklarını belirterek yapılan çalışmalar hakkında kursiyerlere bilgi verdi. piskolojik danışman ve rehberlik Öğretmeni Aylin Birol “Uyuşturucu ile mücadelede her birimin sorumluluğun aynı olduğunu ve en etkili mücadelenin birimlerin koordineli çalışması ile elde edileceğini söyledi. Özellikle lise ve ortaokul öğrencilerinin madde ve uyuşturucu bağımlılığında risk grubunda olduğunu belirten Birol suça itilen ya da uyuşturucu ile tanışan çocukların kesinlikle dışlanmaması gerektiğini belirterek “bu konuda hem okul idarecilerine hem öğretmenlere hem velilere hem de emniyet güçlerine büyük görev düşüyor” dedi.

Geleceğimizin teminatı gençlerimizdir

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmedlatif Şahin “ geleceğimizin teminatı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak adına bağımlılıkla mücadele seminerleri düzenledik, düzenlemeye de devam ediyoruz. Buğüne kadar 13 rehber öğretmenimize bağımlılıkla mücadele kapsamında eğitimler verilmiştir ve bu öğretmenlerimiz 211 Öğretmen, 2000 Öğrenci, 251 veliye seminer düzenlemiştir. Ayrıca Halk Eğitim Merkezimizdeki kursiyerlere de bağımlılıkla mücadele seminerleri düzenlenmiştir. Son olarak söyleyebiliriz ki; İlçemizde Bağımlılığın azaltılması hatta tamamen yok edilmesine yönelik çalışmalarımız devam etmekte olup emeği geçen herkese teşekkürlerimi bir borç biliyorum”dedi.

Hedef kitle olarak gençler seçiliyo
r

İlçemiz Pisikolojik ve danışman Öğretmeni Fehmi Başaran ise anlatımlarında “Madde bağımlılığı üzerinde genel değerlendirmelerde bulunurken, bağımlılık süreci, uyuşturucu maddelerin insan üzerindeki ruhi ve biyolojik etkileri ile arkadaş çevresi ve ailenin madde kullanımındaki önemi konularında bilgiler verdi. Başaran “İnsanın en önemli ve temel özelliklerinden olan yeniye ve bilinmeyene karşı merakı ve öğrenme ihtiyacının giderilmesi için ilk akla gelen yolun "deneme" olduğuna dikkat çekildi. Fehmi Başaran uyuşturucu satıcılarının özellikle hedef kitle olarak kendilerine gençleri seçtiğini anlattı. Narkotik görevlileri, uyuşturucu madde bağımlılığının tedavisi olan bir hastalık olduğunu, bağımlıların sağlık kuruluşlarına giderek yardım alabileceklerini belirtirken, umutsuzluğun çaresinin madde değil sevgi olduğunu, madde bağımlılığının toplumsal bir mesele ve herkesin bunun çözümünde üzerine düşen görev ve sorumluluğu olduğunu kaydetti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]