Karasu'da Olaylı Gün! Balıkçı Teknesi Battı

Karadeniz'de etkili olan poyraz nedeniyle Karasu ilçesinde 1 balıkçı teknesi battı, zor durumda kalan bir yük gemisi de limana sığındı.

Karadenizde dün akşam saatlerinde başlayan ve gece etkisini artıran fırtına, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Poyraz nedeniyle yer yer 6 metreyi bulan dalgalar nedeniyle Karasu Limanı'nda bulunan 1 balıkçı teknesi battı. 2 balıkçı teknesi de batma tehlikesi geçirdi. Zor durumda kalan bir yük gemisi de limana sığındı.

Yük Gemisi Limana Sığındı

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'de etkili olan poyraz nedeniyle Karasu Limanı'nda mendireğe bağlı bulunan 10 metre boyundaki bir balıkçı teknesinin beton bloklara çarparak battığını söyledi. Batma tehlikesi geçiren iki balıkçı teknesinin belediye ekiplerinin yardımlarıyla batmaktan son anda kurtarıldığını ifade eden Sezer, "Şiddetli fırtna nedeniyle oluşan dalgalar limanda bulunan 1 balıkçı teknesini batırdı. 2 tekne de batma tehlikesi geçirdi. Batan tekne çalışmalar sonucu karaya çıkartıldı. Fırtınada zor durumda kalan 1 yük gemisi de limana sığındı." dedi. Sezer, şiddetli yağış nedeniyle Sakarya Nehri'nin su seviyesinin yükseldiğini de bildirdi.

Yağışlar Sürecek

Öte yandan sağanak yağış Sakarya genelinde etkili oluyor. Yağış nedeniyle D-650 kara yolunun Geyve ilçesi Devebağırtan mevkisinde toprak kayması meydana geldi. Karayoluna düşen toprak ve kaya parçaları iş makinesiyle temizlendi. Fırtına, Karasu ilçesinde de ağaçları devirdi.

Sakarya Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, son 24 saatte metrekareye 32 kilogram yağış düştü. Yağışların Salı gününe kadar aralıklarla devam edeceğini belirten yetkililer, ilde kuvvetli yağışın beklenmediğini dile getirdi. Hava sıcaklıklarının ise gündüz 16 derece gecede 13 derece civarında seyredeceği kaydedildi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]