Karasu'da Mersin Balığı Festivali

Karasu’da geleneksel hale gelen Mersin Balığı Festivali Yenimahalle’de yapıldı.

Bu yıl 30.\'su yapılan festivalde sembolik olarak 25 mersin balığının Sakarya Nehri\'ne bırakıldı.

Karasu Yenimahalle’de düzenlenen festivalde 25 Mersin Balığı Sakarya Nehri’ne bırakıldı. Düzenlenen etkinliğe Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Murat Çelik, Belde Belediye Başkanları, Karasu Sivil İnisiyatif Genel Sekreteri Şakir Şen, Karasu Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ali Sezer, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Profesörü Doktor Devrim Memiş, Karasu Liman Başkanı Atilla Beyli katıldı.

Yenimahalle’de Sakarya Nehri üzerinde bir süre gezildikten sonra sembolik olarak Sakarya Nehri\'ne vatandaşların alkışları arasında 25 adet Mersin Balığı bırakıldı. Tekne gezintisinden sonra bir açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Profesörü Doktor Devrim Memiş, "Bugün 30.\'su kutlanan Mersin Balığı Festivali\'ni düzenleyen Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’na teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi bilinçsiz avlanma sebebiyle çok az sayıda 3 tür mersin balığının koruma altında ve avlanılması yasak" diye söyledi.

Memiş, bu türlerin çoğalması için Türkiye’de ve dünyada çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyerek geçtiğimiz yıllarda mersin balığının Karadeniz’de çoğalması için bine yakın balık bırakıldı ve bu balıkların denizde dağıldığını üzeri markalanmış olan mersin balıklarının Bulgaristan’da bulunduğunu söyledi. Festival çerçevesi içerisinde aynı gün akşamı Yenimahalle’de yerel sanatçıların sahne aldığı bir konser verildi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]