Karasu'da Kuğular, İkinci Kez Misafirimiz Oluyor

Kuzey ülkelerinden güney ülkelerine göç etmek üzere yola çıkan kuğular Karadeniz sahillerinde mola verdi.  

Sakarya'nın Karasu ilçesi bugünlerde kuğuların istilasına uğradı. Her yıl olduğu gibi soğuyan Kuzey ülkelerinden ısınan güney ülkelerine gitmek üzere yola çıkan kuğular Karadeniz sahillerinde mola verdi.

İki Kez Geliyorlar

Kuşların göç yolu üzerinde bulunan ve mola yeri olarak adlandırılan Karadeniz sahillerine gelen kuğular burada küçük su birikintilerinde minik balıkları yiyerek besleniyor. Yılda iki kez geldikleri Karadeniz sahillerinde renkli görüntülere sahne olan kuğular bölge halkının da ilgisini çekiyor.  

İl Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, nesli tükenmekte olan kuğuların avlanmalarının yasak olduğunu ve bu konuda denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi.

Haber Verin

Herkesin kuğular konusunda duyarlı olması gerektiğini anlatan Taş, şöyle konuştu: "Nesli tükenen bir kuş kesinlikle avlamayın. Avlayanlar hakkında gerekli kanuni işlemleri yapıyoruz. Yılda iki kez geliyorlar. Kışa girerken aralık ayları ve kış çıkarken nisan mayıs aylarında. Akdeniz bölgesine doğru göç öncesi bölgemizde mola veriyorlar. Vatandaşlarımız hasta ve yaralı kuşları görürse bize bildirsin. Tedavi edip tekrar doğaya salıyoruz."
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]