Karasu'da eğlence mekanlarına baskın

Şehrin turistik ilçesi Karasu’da çok sayıda polisin katılımıyla eğlence mekanlarına yönelik ‘huzur ve güven’ operasyonu yapıldı. Operasyonlarda gözaltına alınan 4 yabancı uyruklu kadın sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ve Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda polis, dün gece ilçedeki eğlence mekanlarında arama yaptı. ‘Huzur ve güven’ operasyonunda iş yerlerinin ruhsat ve izin belgelerini kontrol edildi. Mekanlardaki kişilerin üstleri aranıp kimlik kontrolleri yapıldı. 

Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı iddia edildi. Gözaltına alınan  4 yabancı uyruklu kadının sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiği öğrenildi.

Operasyonla ilgili ilerleyen saatlerde açıklama yapılması bekleniyor.

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde yapılan fuhuş operasyonunda sınırdışı kararı alınan kadınların sayısı 45'e çıktı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler hafta sonu Karasu'da bazı gazino ve otellere eşzamanlı baskın düzenledi. 100 polisin katıldığı baskınlarda yabancı uyruklu 45 kadın gözaltına alındı. İfadeleri alınan yabancı uyruklu kadınlar için sınırdışı kararı verilirken, bugün öğle saatlerinde Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiler. Sağlık kontrolünden geçirilen kadınların İl Göç İdaresi'ne teslim edilecekleri bildirildi.

Sakarya'da düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 28 kişiden 17'si çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sakarya polisi, Karasu ilçesinde eğlence mekanları ile otellere operasyon düzenlemiş, yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen 4'ü kadın 28 kişi gözaltına alınmıştı. Yabancı uyruklu 45 kadın ise mağdur sıfatıyla emniyete getirilmişti. İfadeleri alınan yabancı uyruklu kadınlar İl Göç İdaresine teslim edilirken, gözaltına alınan 28 kişi Karasu Adliyesine sevk edildi. Mahkeme karşısına çıkartılan 28 kişiden 17'si tutuklanırken, 11 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]