Karasu'da 'Bir Kan Bir Fidan' kampanyası

Orman Su İşleri Bakanlığı ile Türk Kızılayı\'nın kan bağışı ve fidan dikimine dikkati çekmek için başlattığı "Bir Kan Bir Fidan"  kampanyası çerçevesinde Sakarya Karasu İlçesi\'nde 552 adet fıstık çamı dikildi. "Kanınız fidana, fidanlar ağaca" sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde kan veren vatandaşların adına fidan dikildi.


Tanıtım broşürlerinde “Türk Kızılayı\'na bağışlayacağınız her kan üç insanın hayatını kurtarıyor. Kan bağışçılarımız adına dikilecek her fidan, ormanlarda yeşeriyor, sizinle hayat buluyor” ifadelerine yer verildi.

18 hektar üzerine dikilen 552 fıstık çamı dikme törenine, Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Karasu Orman İşletme Şefi Sungur Mehmet Yeni, Karasu Kızılay Şube Müdürü Adem Ekşi ve orman memurları katılarak fidan diktiler.

Karasu İlçesinde 2014 yılında 1,113,000 dönüm sahada 382 bin adet fidan dikildi.

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğünü bağlı Karasu Orman İşletme Şefi Sungur Mehmet Yeni, basın mensuplarına bir açıklama yaparak şunları söyledi, \'Önümüzdeki beş yıl içerisinde Orman Genel Müdürlüğü\'nün Türk Kızılayı\'na kan veren gönüllü kan bağışçılarına, her bağış kan karşılığında ülke genelinde 15 milyon ağaç toprakla buluşturulacaktır. Bu bağlamda gönüllü kan bağışında da ciddi bir artışlarında olduğunu görüyoruz\' dedi.

Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun ise şunları söyledi, \'Orman Su İşleri Bakanlığımız ile Türk Kızılayı arasında yapılan protokol gereği, her yıl düzenli olarak 5 yıl fidan dikim kampanyası gerçekleştirmiş olacaktır. Her bir kan bağışı için bir fidan dikmiş olacağız. Bugün burada Karasu İlçemizde yıl içerisinde kan bağışı yapan 552 vatandaşımız adına fıstık çamı ağaçlandırmasını gerçekleştirmiş olduk. Kızılay ile birlikte yapılan bu protokolle ağaçlandırma çalışmalarına taze bir kan gelmiş oluyor. Biz Sakarya geneline 1,5 milyon fidan dikmeyi planlamıştık, bu kan bağışı kampanyası ile de bu oran artacak, hem kan bağışına ilginin daha da artmasına ve ağaçlandırma çalışmalarına da ilginin artmasını bekliyoruz. Bu orman sevgisini de bu şekilde geniş halk kitlelerine yaymış olacağız\' dedi.

Ağaç dikimine katılan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, \'Orman Su İşleri Bakanlığı ile Türk Kızılay arasında yapılan protokolle,  bir kan bir fidan kampanyası fidan dikimine katıldık. Bizleri burada buluşturan Orman Genel Müdürlüğü\'ne ve Türk Kızılayı\'na teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetlerin de ülke geneline yaygınlaşmasını istiyoruz\' dedi.

Karasu Türk Kızılayı Şube Müdürü Adem Ekşi ise şunları söyledi, \'Karasu İlçesi\'ne 2014 yılı içerisinde kan bağışı adedi kadar fidan dikmeyi hedefledik. Parolası da \'Bir kan bir fidan\' olarak yola çıkıldı. Karasu halkının kan bağışı konusunda duyarlılığını biliyorduk. Göstermiş oldukları teveccüh hat safhada fakat bu uygulama ile birlikte insanlarımızın biraz daha dikkatini ve ilgisini çekeceğini umuyoruz. Aynı zamanda doğaya ve tabiata  katkı sağlayacağını, Karasu’nun nefes alacak bir ormana daha kavuşması adına sevindirici bir gelişme\' dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]