Karasu'da 2 öğrenci denizde kayboldu!

Sakarya Karasu\'da dalgalı denize giren 3 arkadaştan ikisi azgın dalgalarda kayboldu.

Hendek\'te araba kiralayıp Karasu\'ya denizde yüzmek için gelen Onur Ay (20), Semih Uygun (17) Osman Furkan Gerdan (18) Karasu Akkum mevkiinde denize girdiler. Sahilden uzaklaşan gençlar denizin dalgasına kapıldılar.

Dalgalara kapılan gençlerden Onur Ay, Semih Uygun denizde kayboldu. Kendini zorlukla sahile atan Osman Furkan Gerdan kurtuldu.

Arkadaşlarının denizde kaybolduğunu gören genç arkadaşlarının kurtarılması için ambulansa haber verdikten sonra şokun etkisiyle göz yaşlarına boğuldu. Olay yerine gelen 112 Acil Ambulansı kurtulan genci hastaneye götürdü.

Olay yerine gelen Karasu Cankurtaran ekipleri uzun bir süre arama yaptı ancak kaybolan gençlere hala ulaşamadı.

Kaybolanlar için sahil güvenlik ekipleri hazır bekletiliyor.
Karasu ilçesinde, denize girdikten sonra kaybolan iki genci arama çalışmaları sürüyor. Ali İnci ve Mehmet İspiroğlu boğulan 2 gencin ailelerine başsağlığı diledi.

Hendek ilçesinde kiraladıkları otomobille geldikleri Karasu ilçesinde dün denize giren Semih Uygun (17) ve Onur Ay (20) dalgalar arasında kaybolmuş, suda çırpınan arkadaşları Osman Furkan Gerdan (18) son anda kurtarılmıştı.

Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanlığı ekipleri ve balıkçılar, Karadeniz'de kaybolan iki genci arama çalışmalarını sürdürüyor. Uygun ve Onur Ay'ın bulunması için ekipler seferber oldu. Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanlığı'nda görevli 8 dalgıç, Kandıra Balıkçılar Kooperatifi üyeleri, Hendek Arama Kurtarma Timi (HAKUT) ile Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) üyeleri, Karasu ilçesinde kaybolan Uygun ve Ay'ın bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. Arama çalışmalarına gece boyunca devam eden, boyu 5 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle çeşitli zorluklar yaşayan ekiplere, paramotorla havadan destek sağlanıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, kaybolan gençlerin aileleriyle görüşerek metanetlerini korumalarını istedi.

Acılı aileler olay yerine gelen Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan’a, "Denizde olan sizin çocuğunuz değil bizim çocuklarımız. Hala bulunmadı. Ne zaman bulacaksınız" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Başkan İnci, "Görüldüğü gibi vatandaşımızın acısı var ve böyle şeyler normaldir. Biz gördüğünüz gibi olayı duyar duymaz olay yerine ekiplerimizle birlikte gelip çalışmalara katıldık" dedi.

Videonun 57. saniyesine dikkat...
Konuyla ilgili açıklama yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci şöyle konuştu:

“Bu gençler Hendek ilçemizde öğrenciydi. Tatil amaçlı geldikleri Karasu’da Karadeniz’i bilmedikleri için dalgalı olduğu halde denize girdiler ve 8 saniye içerisinde kayboldular. Gençlerimizden biri vatandaşların yardımıyla kurtarılırken diğer iki gençten haber alınamıyor. Burada Hendek Belediyesi olarak hizmete koştuk ve gerekli görülen her şeyi yapmaya gayret gösteriyoruz. Karasu Belediyemiz ve Hendek Kaymakamlığı seferber olarak bu çalışmaları yürütüyoruz. Görüldüğü gibi deniz çok dalgalı bu sebepten dolayı arama kurtarma çalışmaları oldukça zor ilerliyor. Arama ekiplerinin hepsi hazır ve faal durumda ancak şartlar zor olduğu için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz”
Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da her iki aileye de başsağlığı dileyerek şunları söyledi:

"Yaşanan bu olay çok acı ama biz senede birkaç sefer bu olayı yaşıyoruz. Elimizden gelen her türlü yardımı ve çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Hendek Belediyesi ile birlikte bu çalışmaları yürütüyoruz 15 kişilik personelimiz, 4 adet jet ski ve ATV araçlarımızla denizde ve sahil boyunca çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

18 yaşındaki Osman Furkan Gerdan’ı denizden çıkaran Yüksel Bulut da sözlerini şöyle sürdürdü:


“Ailemle birlikte İstanbul Çamlıca’dan Karasu ilçesine tatile geldik. Sahilde yaklaşık 1 kilometre yürüdükten sonra Akkum sahili denilen noktadan birbirleriyle yarışır şekilde birden bire denize girdiler. Sahilde bulunan vatandaşlarla birlikte bağırdık ıslık öttürdük ancak sesimizi duyuramadık. Büyük bir dalga gelmesi sonucu gençlerden ikisini denize doğru çekerken birini sahile itti. Yaşanan olayı görünce suyun kenarına koşarak girdim ve gidip çocuklardan birini çıkardım ancak dalgaların çok yoğun olması sebebiyle yanına kadar nasıl gidip geri geldiğimi bilmiyorum. Denizden çıkardığımızda sersemlemiş ve yarı baygın haldeydi, 112 ekipleriyle hastaneye götürdüler. Denizde kaybolan iki kişi benim çıkardığım çocuğu kurtarmaya giderken kayboldular”

Çocukları kaybolan Metin ve Nuran Uygun ile Nihat ve Mübeyyen Ay çiftinin sahildeki endişeli bekleyişi sürüyor.
Karasu Akkum mevkinde denizde kaybolan 2 öğrenciden birinin cesedi bulundu.

Önceki gün (18 Eylül) Hendek'te araba kiralayıp Karasu'ya denizde yüzmek için gelen 3 öğrenciden 2'si denizde kaybolmuştu.

Karasu Akkum mevkinde boğulduğu yerden 100 m ileride görülen 17 yaşındaki Semih Uygun'un cesedi, Karasu Cankurtaran ekiplerince çıkarıldı.

Boğulduktan 48 saat sonra bulunan Semih'in cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

20 yaşındaki Onur Ay ise henüz bulunamadı. Arama-kurtarma çalışmaları halen sürüyor...


14.00    20/09/2012

Karasu'da denizde kaybolan 2 gençten Semih'in cesedi dün bulunmuştu. Bu sabah ise Onur'un cesedine ulaşıldı.

Boğulduğu yerden 650 m ileride bulunan 20 yaşındaki Nihat Onur Ay'ın cesedi, Karasu Cankurtaran ekipleri tarafından çıkarıldı.

Onur'un cenazesi, otopsi yapılmak üzere Karasu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

10.50    21/09/2012

Karadeniz'e kıyısı bulunan Karasu ilçesinde 5 gün önce boğulan iki gencin cenazeleri Hendek‘te toprağa verildi.

Onur Ay (20) ve arkadaşı Semih Uygun'un (17) cenazeleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsilerinin ardından ailelerine teslim edildi. İki arkadaşın cenazesi Hendek ilçesindeki Yeni Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında defnedildi.

18 Eylül'de Hendek ilçesinden kiraladıkları otomobille geldikleri Karasu ilçesinde denize giren Semih Uygun ve Onur Ay kaybolmuş, suda çırpınan arkadaşları Osman Furkan Gerdan (18) çevredekiler tarafından kurtarılmıştı. Uygun'un cesedine 2 gün önce, Ay'ın cesedine de dün ulaşılmıştı.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]