Karasu, yeni bir Kültür Park'ına kavuştu

Karasu Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi\'nin katkılarıyla Karasu İncilli Mahallesi\'nde yaptırılan yaklaşık 6300 metrekarelik Kültür Park, Sakarya AKP Milletvekili Hasan Ali Çelik ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Başkan İspiroğlu açılışta yaptığı konuşmada; “Karasulular her şeyin en iyisine layık. Her zaman bize fedakârlık yaptınız” dedi.

Karasu’yu ilk defa parklarla tanıştırdık diyen Başkan İspiroğlu, Kültür Park\'ın özelliğinin de havuzdaki 4 adet pergola, müzikli fıskiye sistemi olduğunu söyledi. Ayrıca Karasu\'ya 6300 metrekarelik alanda 2900 metrekaresi yeşil alan, 200 metrekare yürüyüş yolu,1200 metrekare çocuk oyun alanı, 100 metrekare fitness alanı, 119 metrekare basket alanı, 614 metrekare dinlenme için eğlence ve rekreasyon alanı, 230 metrekare kapalı alan cafeterya yapılmıştır. Ve ayrıca park içinde bulunan ağaçlara dokunulmamış ilave olarakta 80 adet ağaç dikilmiştir" dedi.

İspiroğlu, Karasu’da hizmete açtığımız, vatandaşlara enfes bir manzara sunan Kültür Park\'ta, tüm Karasulu vatandaşlar aileleriyle birlikte günün her saatinde yararlanabilecekler. Bu parkın yapımında emeği geçen Belediyemiz personeline de teşekkür ediyorum. Ayrıca bize bu Kültür Park\'ın yapılmasında yardımcı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na da teşekkür ediyorum. Parkın belediyemize, 500 bin TL\'ye yakın bir maliyeti olmuştur" dedi.

Başkan İspiroğlu son olarakta, alanı dolduran binlerce vatandaşlara seslenerek, 30 Mart’ta sandık başına gitmelerini de söyledi.

Toçoğlu; "Karasu’yu, kuzeyin incisi yapacağız"

Karasu’da Kültür Park\'ın açılışına katılan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, alanı dolduran binlerce vatandaşı görünce; "Bu kalabalığı görünce, inanın geçtiğimiz günlerde Sakarya’ya gelen Kılıçtaroğlu bile Kent Meydanı\'nda bu kadar insan toplayamadı" dedi.

Toçoğlu, Başkan İspiroğlu\'nun hizmetlerinden şöyle bahsetti; "Bilindiği gibi Karasu ve Kocaali sahil ilçelerimize özel bir önem veriyoruz. Başbakanımız Büyükşehir kanunlarını çıkartırken özellikle sahil banttaki kentlerimizin ayrı bir önemi var. Bakın ben buradan memnun değilim şu anda gezdiğim gördüğüm yerlerden. Öyle bin ton, iki bin ton asfaltla olacak iş değil bu, şimdi Başkan sandıkları patlat ve yazın inşallah bütün her yeri yağ gibi yapacağız. Bizim işimiz belediyeciliktir" dedi.

Açılışa katılan Sakarya AKP Milletvekili Hasan Ali Çelik; "Gerçekten çok muhteşem bir eser olmuş. Ben her iki başkanımızı da gönülden kutluyorum, ve tüm Karasululara hayırlı olsun diyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Kültür Park\'ın kurdelesi kesilerek, havuzda ışık dansını izlediler.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]