Karasu turist akını yaşıyor

Karasu ilçesi, 15 kilometre uzunluğundaki kumsalıyla yaz aylarında turistlerin ilgi gösterdiği destinasyon merkezlerinden biri haline geldi.

Uzun kumsalı ve suyunun berraklığıyla Akdeniz kıyısındaki plajları aratmayan Karasu Plajı, yaz tatilinde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Gençbay, 53 bin yerleşik nüfusa sahip ilçenin yaz aylarında yaklaşık 350 bin kişiye ulaştığını söyledi.

Karasu ilçesinde yeni yapılan dairelere yoğun talep olduğunu belirten Gençbay, yılda yaklaşık 3 bin 500 daire satıldığını anlattı.

15 kilometre plaj uzunluğu var

Plaj uzunluğunun yaklaşık 15 kilometre olduğu bilgisini veren Gençbay, "Karasu Plajı\'nın kumu, Türkiye\'de bulunan sahillerdeki ender plajlardan biridir. Kumunun bazı romatizmal hastalıklara da iyi geldiği biliniyor" dedi.

Sahilin 200 metre genişliğinde olduğunu vurgulayan Gençbay, şunları kaydetti:

"Geniş bir kumsalımız var. Aynı zamanda Karadeniz olması nedeniyle plajımız zaman zaman yüksek dalgalara maruz kalıyor ve sahildeki kumu bu dalgalar tahrip ediyordu. Bunu önlemek amacıyla sahilden 300 metre açığa yatay şekilde 27 dalgakıran yapıldı. Bu dalga kıranlardan sonra yüksek dalgalar önlendi ve sahilimiz de kum tutmaya başladı. Bunun yanı sıra sahildeki boğulma olayları azaldı, deniz derinliğinin azlığı nedeniyle vatandaşlarımız da kolay şekilde yüzmeye başladı. Aynı zamanda sahil boyu cankurtaran kuleleri yapılarak, buradaki görevliler motorlu araçlarla sahildeki tatilcilerimizin güvenli şekilde eğlenmesini sağlıyor."

İlçede 15 büyük otel ve çok sayıda pansiyon bulunduğunu aktaran Gençbay, tatilcileri ilçeye davet etti.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]