Karasu Kaymakamı, Roman Vatandaşları Dinledi

Karasu Kaymakamlığı, çadırda kalan Roman vatandaşların çocuklarına giyecek yardımı yaptı.

Karasu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Yalı Mahallesi'nde çadırda yaşayan Roman vatandaşların çocuklarına yardım eli uzattı. Kış günü çadırda kalan 88 çocuğun yüzü, dağıtılan giysilerle güldü.

Yardım dağıtımı sırasında Kaymakam Murat Duru ve daire müdürleri çadırları gezerek ailelerin sorunlarını dinledi. Aileler, yırtık olan çadırların onarımı için Duru'dan naylon branda talep etti. Kaymakam Duru, çadırlarının onarımı için branda sözü verdi.

Kaymakamlık olarak her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Duru, "Roman vatandaşlarımızın çocuklarına bot ve mont yardımında bulunduk. Onlar da bizim vatandaşlarımız. Devletimizin bizlere verdiği imkanları onlara sunuyoruz." dedi.

Ailelerden çocuklarını okutmalarını isteyen Duru, "Sizlerden isteğimiz tüm çocuklarınızı okutmanız. Devlet olarak bu yavrularımızın okuması için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız. Sizler yeter ki gayri meşru işler yapmayınız. Siz adli olaylara meyil vermeyin ki bizler sizlerin sürekli yanınızda olalım." diye konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]