Karasu cinayetinde tanıklar dinlendi

Karasu İlçesi\'nde, 1 kişiyi öldüren ve 1 kişiyi de yaralayan gazino işletmeciliği yapan Yaşar Ç.’nin yargılanmasına devam edildi.

Karasu İlçesi sahilinde 2012 yılında bir gazinoya gece saat 02.00 sıralarında gelen Kenan A. ile Recep T., gazino işletmecisi Yaşar Ç. ile tartışmış ve olayda Kenan A. hayatını kaybederken, Recep T. de yaralanmıştı. Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanık Yaşar Ç. ve müşteki Recep T. ile gazino çalışanlarından İdris K. hazır bulundu. Mahkeme ilk önce Recep T.’nin savunmasını aldı. Recep T. verdiği ifadede, “Maktul ile alkol aldık. İkimizde de motor vardı. Buradan Yaşar Ç.’nin mekânına gittik. Maktul bir iki bira içelim gideriz dedi. Gece 02.30 sıralarıydı. İçeri girdik. İki tane garson geldi, kapatıyoruz dediler. Kenan zorla girmek istedi. Gazino sahibi geldi. Maktul ile görüştü. Bize gazinonun kapandığını söyledi. Ancak maktul ısrarla içeri girmek istedi. Gazino sahibi gitmemizi istedi. Bunun üzerine dışarı çıktık. Ancak arkadaşım tekrar içeri girmekte ısrar etti, bu arada silah çekti. Gazino patronu da gelince boğuşma başladı. Boğuşma sırasında maktulun elinde silah vardı o patladı. Arkadaşım önüme düştü. Ben de öne doğru eğildim. Bir el bana ateş etti. Ben kalçamdan yaralandım ve oradan kaçtım” dedi.

"
Olay tarihinde Yaşar Ç. patronumdu"

Daha sonra tanıkları dinlemeye başlayan mahkeme heyeti, İdris K.’nin ifadesini aldı. İdris K., “Olay tarihinde Yaşar Ç. patronumdu. Saat 02.00 sıralarında gazinodaydık. İki şahıs içeri girmek istedi, almadık. Yaşar abiyi çağırdılar. Yaşar abi ‘giremezsiniz, hesapları kapatıyoruz’ dedi. Yaşar Ç. ile bir süre konuştular. Daha sonra Kenan’ın silah çektiğini söylediler. Patron dışarı çıktı. Kenan bu sırada silahını çekti. Patronum Yaşar Ç. ikna etmek istedi. Çok alkollüydü Kenan A. Patronum ikna ettikten sonra gazinoya yöneldiği sırada Kenan A. silahla patronuma arkadan vurdu. Silah bir el ateş aldı. Kenan A. toplam 3 kere ateş etti. Boğuşma sırasında ikisinde de silah vardı. Yaşar Ç.’nin silahı bir kez patladı. Kenan A. yere düştü. Recep T. arabanın arkasından geldi. Yaşar Ç. o esnada Recep T.’ye doğru bir el ateş etti” dedi.

Toplam üç sanığı dinleyen mahkeme heyeti, davayı takip etmeyen Kenan A.’nın eşi Züleyha A.’ya mahkeme gününün tebliğ edilmesine ve dosyanın tamamlanmasına rağmen esasa ilişkin mütalaanın Cumhuriyet Başsavcılığına tebliğine, Yaşar Ç.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek mahkemeyi erteledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]