Karapürçek'te Gergin Toplantı

Karapürçek ilçe Tarım Müdürlüğü ile fındık üreticileri arasında yapılan toplantıda gerginlik yaşandı.

Karapürçek ilçe Tarım Müdürlüğü tarafından fındık üreticilerine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısı Şehit Tuncay Özdemir Kültür Salonunda yapıldı. Toplantıya Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, İlçe Tarım Müdürü Zeki Artçı, muhtarlar ve fındık üreticileri katıldı. Toplantı fındık üreticilerine yönelik sinevizyon gösterisi ile başladı. İlçe Tarım Müdürü Zeki Artçı, ilçenin tamamının fındık bölgesi olmadığını, fındık bölgesi olmayan yerlerde vatandaşların isterlerse fındıklarını söküp paralarını alabileceklerini söyledi.

Müdür Artçı'nın ardından söz alan fındık üreticisi Mevlüt Temel, sökme işine tepki göstererek, "Eğer ben fındık destekleme almayacaksam neden bizlere dosya hazırlattınız. Neden bizleri kandırdınız. O zaman verdiğimiz dosya parasını geri verin. Bizi niye zamanında bilgilendirmediniz. İşinizi doğru yapsaydınız bizi bu kadar uğraştırmazdınız" dedi.
Başka bir üretici Ziya Kastanbolu da, "Bizim köyümüzde söylenen şartlara uymayan araziler var. Bunların hepsinde fındık ekili" diyince gerginlik yaşandı. Müdür Artçı'ya tepki gösteren üreticiler, salonu boşaltarak toplantıyı protesto etti.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]