Karaman'da Doğalgaz Kâbusu Yaşandı

Sakarya'nın Karaman bölgesinde, AGDAŞ ekipleri tarafından doğalgaz kaçaklarını tespit etmek amacıyla bırakılan koku vatandaşları korkuttu.  

AGDAŞ tarafından Karaman ve Camili bölgelerinde bulunan konutlar ile doğalgaz hatlarında meydana gelebilecek doğalgaz kaçaklarının tespiti amacıyla bölgede bir koku testi çalışması başlatıldı. Bölgede bulunan hatlara T.H.T. maddesi verilerek basılan koku, vatandaşları korkuttu. Bölgede oturanlar AGDAŞ başta olmak üzere polis ve itfaiye telefonlarını arayarak bölgede doğalgaz kaçağı olduğunu bildirdi.



Amaç: Doğalgaz Kaçaklarının Tespit Edilmesi
 

İhbar üzerine bölgeye giden AGDAŞ ekipleri, doğalgaz kaçaklarının tespit edilmesi amacıyla çalışma başlattı.
Bölgede 6 ayrı ekipten oluşan AGDAŞ ekipleri, gün boyu çalışmalarını sürdürürken, vatandaşların korkmamalarını, koku duyduklarında vanaları kapatarak durumu telefonla kendilerine bildirmelerini istedi.

 
Vatandaşlarımız Bizi Arasınlar

Öte yandan bölgede ekipleri koordine eden AGDAŞ İşletme Müdürü Ömer Faruk Kocaman çalışmalarla ilgili şöyle bilgi verdi: "Doğalgaz kokusuz bir gaz olduğu için meydana gelen kaçak ve sızıntıları anlamak mümkün değil. Kaçakların tespit edilmesi ve emniyet açısından bir test çalışması başlattık. Sürekli olarak bu şekilde çalışma yapıyoruz. T.H.T. adı verilen bir madde ile koku yayıyoruz. Bu şekilde gelen ihbarlar üzerine bölgedeki hatları yeniden elden geçiriyoruz. Vatandaşlarımız koku duyduklarında vanalarını kapatarak bizi arasınlar."    
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]