Karaman'da 5.Hıdrellez Şenliği başlıyor

Adapazarı Karaman Mahallesi \'nde 4 yıldır gerçekleştirilen Kahraman Baba Hıdrellez Şenliğinin bu yıl 5nci geniş katılımla ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Etkinlikler


Karaman Mahallesi Kahraman Baba Türbesi yanında yapılacak olan program 6 Mayıs Salı günü saat 09.00\'da başlayarak 17.30\'da sona erecek şenliklerde çeşitli etkinliklerin yanı sıra kan bağışı kampanyası da düzenlenecek. Program; Karaman Mahallesinde ikamet eden ev hanımlarının el işi sergisiyle başlayarak, çeşitli ikramlarla devam edecek.

İkramlar

Saat 13.30\'da başlayacak protokol konuşmaları sonrasında Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunması sonrasında sporsor olan firmalara plaketler verilecek. Saat 15.15’te tavuklu pilav, irmik helvası ve ayrın ikramı yapılacak. Daha sonra minikler ve büyükler mehteran konseri verilecek. Etkinlikte ise son olarak Karagöz ve Hacivat Gölge Oyunu sergilenecek.

Katılım

Karaman Mahalle Muhtarı Mustafa Çalık, bu yıl 3. Kez gerçekleştirecekleri şenliğe tüm Sakaryalıları davet ettiklerini söyleyerek, “Mahallemizin simgesi haline gelen hıdrellez şenliklerine bu yıl yoğun bir katılım bekliyoruz. Bize destek olan tüm firmalara teşekkür ediyor ve tüm Sakaryalıları bu mutlu günümüzde yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Kan bağışı


Bu arada şenlikler sürerken, gün boyu Kızılay Kan Merkezi tarafından da kan bağışı kampanyası düzenlenecek. Şenliklere katılan vatandaşların önce kan sayımı yapıldıktan sonra isteyen bağış yapabilecek.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]