Kar Yağışına Elveda Diyoruz

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışının öğle saatlerinden sonra özellikle kuzey kesimlerde yerini güneşli havaya bırakması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü hava tahminleri doğrultusunda İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışının akşam saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Şehrin kuzey kesimlerinde aralıklarla devam eden kar yağışının öğle saatlerinden sonra İstanbul'u terk edeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının yerini güneşli ve açık havaya bırakması bekleniyor. Kurumaya yakın asfalt yüzeyleri buzlanmaya başlayacak.

Sabah trafiğinde, köprüler Anadolu ve Avrupa yakası geçişleri rutin yoğunluklar yaşanıyor. AKOM yönetiminde kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmaları sürüyor. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri buzlanma ve don olaylarına karşı yollarda tuzlama ve solüsyon çalışmaları yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan ana arterlerde hiçbir sorun yaşanmadı.

3 bin 619 personel 884 araç ile sabaha kadar ana arterler, meydanlar, E-5 ve TEM bağlantı yollarında çalıştı.

İstanbul'da hava sıcaklığı eksi 4 dereceye kadar düştü. Yapılan çalışmalarla ana arterlerde buzlanma yaşanmadı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Atık Yönetimi Müdürlüğü, hastane giriş çıkışları, duraklar, alt ve üst geçitler, İskeleler, metrobüs yaya geçitleri, ibadethanelerin çevresinde kar kürüme çalışmaları yaptı. Buzlanmaya karşı aralıksız çalışan belediye ekipleri 22.00-07.00 saatleri arasında yollara 4 bin 822 ton tuz ve 255 ton solüsyon kullandı.

Sokakta yaşayan vatandaşlar Alibeyköy Tevfik Aydeniz Spor Salonu'nda misafir ediliyor. Ekipler tarafından alınan vatandaşlar önce spor salonunda, banyo, traş, giyin kuşam ihtiyaçları karşılanıyor. Vatandaşlar daha sonra otele yerleştiriliyor. Hava koşullarının eksi derecelere düşmesiyle birlikte Cuma gününden itibaren toplam 675 kimsesiz vatandaş misafir edildi. Spor salonunda misafir edilen vatandaşlardan 7'si hastaneye sevk edildi. 35'i memleketlerine gönderildi, 6'sı ailesi tarafından bulunarak teslim alındı. 172 vatandaş ise kendi isteği ile spor tesisinden ayrıldı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]