Kar yağışı Sapanca Gölü'ndeki su seviyesini yükseltti

Kuraklık nedeniyle tarihinin en düşük su seviyesini gören Sapanca Gölü\'nde su seviyesi kar yağışıyla birlikte kritik kodun üzerine çıktı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, kar yağışının Sapanca Gölü’nün geleceği adına sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Keleş, göl havzasının aldığı yağmur ve kar yağışlarıyla göl seviyesindeki yükselişin devam ettiğini belirtti. Rüstem Keleş, "Geçtiğimiz mevsimde göl seviyesinde ciddi düşüşler yaşanmıştı. Hamdolsun mevsim yağmur ve kar yağışlarıyla başladı. Göl havzasına düşen yağışlarla Sapanca Gölümüzün seviyesi yükseliş trendi yakaladı. Göl seviyesi 30,57’lerde. Meteorolojiden alınan bilgiler kar yağışının devam edeceği yönünde. İnşallah bu yağışlarla birlikte göl seviyesindeki yükseliş artarak devam edecek." dedi.

Yağmur ve kar yağışlarının Sapanca Gölü’nün su kalitesini yükselttiğini de kaydeden Keleş, "Yağışlar, yüzeysel ve yeraltı sularının beslenmesi açısından da büyük bir önem arz ediyor. Yağmur ve kar yağışlarıyla yenilenen su kaynağımızın kalitesi de yükseliyor. Ayrıca kar suları yüksek kesimlerde uzun süre erimeden durabiliyor. Doğal yollarla depolanan kar suları, yüzeysel ve yeraltı sularının beslenmesini sağlıyor." ifadelerini kullandı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]