Kar, Önce Mutlu Etti Sonra da Zor Yanını Gösterdi

Sakarya'da öğleden sonra başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Yurdu etkisi altına kar yağışı öğleden itibaren Sakarya'da da etkili olmaya başladı. Öğleden sonra başlayan kar yağışı Sakarya'da hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle TEM Otoyolu, D-100 karayolu, D-650 karayolu ve şehir içinde çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Yoğun kar yağışı nedeniyle hazırlıksız yakalanan çok sayıda sürücü yollarda kaldı.

Bu arada Sakarya Üniversitesi'nde sınava girecek olan öğrencilerin bindikleri ulaşım araçları Esentepe kampüsüne çıkamadıkları için yolda kaldılar. Öğrenciler yaya olarak üniversiteye giderek sınavlarına yetişmeye çalıştılar. Yollarda kalan sürücüler araçlarına zincir takmak istediler. Ancak özellikle bayan sürücüler bunu başaramayarak yardım istediler. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğun kar tutan yolları iş makinalarıyla temizlemeye çalıştılar.

Kar yağışından en çok mutlu olanlar ise çocuklar oldu. Karne alarak tatile çıkan çocuklar kardan adam yapıp kar topu oynayarak eğlendiler. Sakarya'nın yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 20 cmi bulduğu öğrenildi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]