Kanser Tarama ve Bilgilendirme Protokolü imzalandı

Erenler Belediyesi ile Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle erkeklere yönelik Kanser Tarama ve Eğitim seminerleri başladı.

Erenler Belediye Başkanlığında düzenlenen imza törenine; Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uz. Dr. Sibel Cantar ve Kanser Birim Sorumlusu Gülcan İpeksoy katıldı.

Erenler Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün kadınlara yönelik ortaklaşa düzenledikleri sosyal sorumluluk projesi olan Kanser Bilgilendirme ve Tarama seminerlerinin ikinci ayağı olan erkeklere yönelik kısmı Merkez Mahalleden start verdi. Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ün de katıldığı seminer ile erkeklere prostat ve kolon kanseri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Erenler Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce uzun bir süredir bayanlara yönelik düzenlenen kanser tarama ve bilgilendirme seminerlerinin ardından şimdi de erkeklere yönelik prostat ve kolon kanseri taramalarına başlandı.

Protokol kapsamında Erenler ilçesi sınırları dahilinde 50-70 yaş arası erkeklerin tespit edilerek kanser hakkında bilgilendirmeleri yapılacak ve tarama yaptırmak isteyenlerin ise ücretsiz olarak kanser tarama birimlerine nakilleri sağlanacak. Halk Sağlığı Müdürlüğü uzman doktorlarınca erkeklere yönelik verilmeye başlanan seminerin Erenler ilçesinde ki her mahallede yapılacağı bildirildi. Kanserde erken teşhisin öneminin anlatılacağı ve seminer sonrasında kayıt yaptırmak isteyenlerin KETEM’e götürülerek muayenelerinin ücretsiz bir şekilde yapılacağı belirtildi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]