Kano Türkiye Kupası'nda kazananlar belli oldu

Sapanca Gölü'nde gerçekleştirilen Durgunsu Kano Türkiye Kupası yarışları sona erdi.

Sakarya'nın Serdivan ilçesindeki parkurda Türkiye Kano Federasyonu'nun düzenlediği yarışlara 11 ilden 22 kulüp ve 220 sporcu katıldı.
Eleme yarışlarıyla birlikte 3 gün süren kupa mücadelesi sonucunda, büyük erkekler kategorisinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü birinci, Adana Gençlik ve Spor Kulübü ikinci, Tuzla Deniz Yıldızı üçüncü oldu.

Büyük bayanlar kategorisinde Rize Gençlik ve Spor Kulübü birinciliği, Antalya Gençlik Merkezi ve Gençlik Spor Kulübü ikinciliği, Sakarya Gençlik Merkezi üçüncülüğü elde etti.

Genç erkeklerde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü birinciliği, Gündoğdu Su Sporları Kulübü ikinciliği, Çarşamba Belediyesi Spor Kulübü üçüncülüğü kazandı.

Genç bayanlar kategorisinde ise Sakarya Gençlik Merkezi birinci, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ikinci, Rize Gençlik ve Spor Kulübü üçüncü oldu.

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden rekor sayıda katılımın gerçekleştiği bir şampiyona olduğunu söyledi.

Mengütay, "Şu ana kadarki şampiyonalar içinde rekor katılımın olduğu için organizasyon iyi geçti. Şampiyonaya Türkiye'nin dört bir yanından sporcular geldi. Kendi aralarında sosyal uyumu bozmadan güzel bir rekabet örneği verdiler." diye konuştu.

Mengütay, şampiyonadaki sonuçlara göre Eylül ayında Romanya'da yapılacak olan Avrupa Gençler ve 23 yaş altı Kano Şampiyonası için milli takımın belirleneceğini sözlerine ekledi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]