Kanalizasyon Terfi Hatları Projesi Başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU), Ferizli, Söğütlü Kollektör 1. Kısım ve Taşkısığı Kanalizasyon Terfi Hatları Projesi çalışmalarına başladı.

Proje tamamlandığında Ferizli ve Söğütlü ilçelerinin atık suları Merkez Kanalizasyon Tesisi'ne iletilmiş olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan ve ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş çalışmaların başlangıç noktası Karakamış'ta incelemelerde bulundu. Projenin hayata geçmesiyle birlikte Ferizli ve Söğütlü'de atık su arıtma tesisi yapmaya gerek kalmayacağını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, toplam 8 kilometrelik alanda çalışmayı gerçekleştireceklerini söyledi.

Projenin detayları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Şuan Karakamış'tan başladığımız çalışma toplam 8 kilometrelik alanda gerçekleştirilecek. Projenin birinci kısmında 4.8 kilometre 630 milimetrelik basınçlı kolektör hattı oluşturulacak. Diğer kısmında ise 3.2 kilometrelik 160 milimetrelik terfi hattı ve Taşkısığı'nda da Terfi Merkezi inşa edilecek. Proje bitirildiğinde Ferizli ve Söğütlü ilçelerimizin atık suları Merkez Kanalizasyon Tesisi'ne iletilmiş olacak. Böylelikle bu iki ilçemizde atık su arıtma tesisi yapmaya gerek kalmayacak. Yani artıma tesisinin yapım ve işletme maliyetleri ortadan kaldırılmış olacak. Ayrıca bu projenin çevreye katkılarını da vurgulamak gerekir. Bu proje ile birlikte bölgenin derelere deşarjı yapılan atık suları, arıtma tesisine iletilerek sağlıklı bir çevre oluşturulmuş olacak” dedi.

Bu çalışmanın kendilerini çok sevindirdiğini söyleyen Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan ise, bölge halkı adına Başkan Toçoğlu'na teşekkür etti.  Başkan Özcan, “Gerçekten bölgemizde kanalizasyonlar sorun oluyordu. Artık problemimiz ortadan kalkıyor. Değerli Zeki başkanımıza, ADASU Genel Müdürümüz Rüstem Keleş'e çok teşekkür ediyoruz” dedi.  ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş'te proje maliyetinin 1 milyon TL olduğunu belirterek en geç 6 ayda bitireceğini belirtti.  Genel Müdür Rüstem Keleş, “Şuan da çalışmalarını başlattığımız Kolektör Hattı ile Ferizli ve Söğütlü İlçelerimizdeki atık su sorunu son bulacak. ADASU olarak sınırlarımız içerisindeki bütün bölgelere hizmetin en iyisini ve en kalitelisini verme gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]