Kamyonun altında kalan lise öğrencisi ağır yaralandı

Sakarya’nın Kocaali ilçesinde meydana gelen trafik kazasında lise öğrencisi genç ağır yaralandı. Kaza sonrası yaralanan öğrencinin arkadaşları, okul bahçesinde eylem düzenleyerek kazanın meydana geldiği yerde aydınlatma istedi.

Olay, dün akşam saatlerinde Kocaali Karasu yolu üzeri 17’inci kilometresinde meydana geldi. Ömür A. (17) okul çıkışı evine dönerken yolun karşısına geçmek istediği sırada aydınlatma olmayan yolda fark edemediği kamyonun altında kaldı. Kamyon tekerleğinin altında sürüklenen lise öğrencisi ağır yaralandı. Olay yerine hemen 112 Acil ekipleri çağrıldı. İlk olarak Karasu Devlet Hastanesine kaldırılan Ömür A., daha sonra Sakarya Üniversitesi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hemen müdahale edilen öğrencinin bacaklarının kesildiği öğrenildi. Olayla ilgili kamyon sürücüsü gözaltına alındı.

Ömür A.’nın arkadaşları Kocaali Anadolu Lisesi bahçesinde bir eylem düzenleyerek kazanın meydana geldiği yola aydınlatma takılmasını istedi. Öğrenciler yaptığı açıklamada, “Biz sadece arkadaşımızın acısını durdurmak için değil, bir başka kişinin de bu acıyı yaşamaması için toplandık. Sesimizi haykıralım ki gerekli merciler gerekli önlemleri alsınlar ve tekrardan böyle bir acı olay yaşanmasın. Önceden bu önlem alınmış olsaydı bu kötü olay olmayacaktı ve bizler de üzülmeyecektik. Karadeniz sahil yolu üzerinde gerekli ışıklandırma ve yaya yollarının yapılması için yetkililer üzerine düşeni yapsın” dediler.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]