Kamyonet yolcu durağına daldı: 2 ölü!

Sakarya\'da meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Sögütlü ilçesinde Kurusu Caddesi\'ndeki bir akaryakıt istasyonuna giren 54 D 3578 plakalı kamyonet, istasyonun içinde otobüs bekleyen vatandaşlara çarptı.

Kazada, 1.5 ay önce evlendiği öğrenilen Tuğba İ. (25) ile kız kardeşi Zeynep K. (23) olay yerinde hayatını kaybederken, anneleri Havva K. (40) ağır yaralandı.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan anne Havva K., ambulansla Ferizli Devlet Hastanesi\'ne kaldırıldı.

Polis ekipleri kazanın ardından kaçan kamyonet sürücüsünün yakalanması için çalışma başlattı.

- "Daha yeni evlendim"


Kazada eşini kaybeden ve olay yerinde sinir krizleri geçiren Yavuz İ., uzun süre ölen eşinin cenazesinin başından ayrılmadı.

Gazetecilere açıklama yapan Yavuz İ., yol kenarında bekledikleri sırada kamyonetin aşırı hızla üzerlerine geldiğini anlattı.

İstanbul\'a gitmek için otobüs beklediklerini belirten Yavuz İ, "Kazada 2 tane can gitti. Daha yeni evlendim. 2 ay olmadı düğünümü yapalı. Burada bekleyen insanların üzerine bir araba nasıl böyle çarpar. İstanbul\'a gitmek için bekliyorduk. Sonra böyle kaza oldu. Karımı ve baldızımı kaybettim" diye konuştu.

Söğütlü İlçesi'nde durakta otobüs beklerken otomobilin çarpması sonucu Tuğba İ. ile kardeşi Zeynep K. yaşamlarını yitirdiği ve anneleri Havva K.'nin yaralandığı kaza anı, yakındaki akaryakıt istasyonundaki güvenlik kameralarında saniye saniye görüntülendi.

Kamera kayıtlarında anne Havva K., kızları Tuğba İ. ve Zeynep K. ile birlikte Adapazarı’na gitmek için Karasu’dan gelecek otobüsü beklemek için durağa Yavuz İ. idaresindeki otomobilleriyle geliyor. Burada inen anne ve iki kızı araçtan bavullarını aldıktan saniyeler sonra 54 D 3578 plakalı kamyonet duble yoldan çıkarak hızla akaryakıt istasyonuna ilerlerken, sürücü direksiyon hakimiyetini kaybediyor. İstasyon girişindeki çiçekliğe çarparak yükselen araç hızla istasyon içerisinde araçlarının arkasında bulunan anne ve iki kızına çarpıyor. Çarpmanın şiddetiyle anne havada takla atarak savrulurken iki kardeş ise kamyonetin altında sürüklenerek yaşamlarını yitirdi.
Söğütlü ilçesinde dün 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan kazaya sebebiyet veren sürücü tutuklandı.

Söğütlü ilçesinde bir benzin istasyonunda İstanbul otobüsünü bekleyen aileye çarpıp Zeynep K. (23) ve Tuğba İ.'nin ölümüne, Havva K.'nin de yaralanmasına neden olan 54 D 3578 plakalı kamyonetin sürücüsü Osman H., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Ferizli Cezaevi'ne gönderildi.
Dün meydana gelen kazada ölen iki kız kardeş, bugün imam olan babalarının kıldırdığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Söğütlü İlçesinde dün meydana gelen trafik kazasındında hayatını kaybeden Tuğba İ. ve Zeynep K.'nin cenazeleri, evlerinden alınarak Kubbeli Camisi'ne getirildi. Burada baba Hasan K.'nin öğle namazına müetakip kıldırdığı cenaze namazının ardından, cenazeler Merkez Söğütlü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kızlarının cenaze namazını kıldıran baba Küçük, burada yaptığı konuşmada, bir baba olarak hayatının en zor namazını kıldırdığını söyledi. Küçük, kaza sırasında kızlarının yanında olduğunu belirterek, "Bu hayatta düşünülmeyecek bir olayla karşılaştım. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Acımı paylaşarak bugün kızlarım için dua okuyan herkes hakkını helal etsin" dedi.

Cenaze namazına, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Söğütlü Kaymakamı Önder Bozkurt, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan kazaya sebebiyet veren ve kazanın ardından kaçan araç sürücüsü Osman H. de bugün yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklanarak Ferizli Cezaevine gönderildi.
Dün meydana gelen kazada, akaryakıt istasyonuna giren kamyonetin burada otobüs bekleyen yolculara çarpması sonucu Tuğba İ. ve Zeynep K. ölmüş, anneleri Havva K. ise ağır yaralanmıştı.

İki gün önce Söğütlü'de iki kız kardeşin ölümüne sebep olan 54 D 3578 plakalı kamyonet geçtiğimiz Nisan ayında da Doğa Tıp Merkezi karşısında Yeni Camii istikametinde önündeki araca arkadan çarpmıştı.


O kaza sonrası polis, kavga eden sürücüleri zorlukla ayırabilmişti.

 

İşte Nisan ayındaki kazanın ayrıntıları

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]