Kamu-Özel Sektör iş birliği heyeti, geziyor

Kamu-Özel Sektör iş birliğini sağlamak ve projelerle istihdama katkıda bulunmak amacıyla bir araya gelen Sakarya’daki Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri, sektörlere yönelik planlanan ilk işyeri ziyaretini gerçekleştirdi.

Sakarya’daki Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri, nitelikli işgücü yetiştirilmesi, istihdamın artırılması, yüksek teknolojili ürünlerin geliştirilmesi, ar-ge hizmetleri vb. projelerle işverenlere yönelik hizmetlerde ve mesleki yeterliliğe sahip işgücünde verimliliği maksimum düzeyde tutmak için işverenleri bilgilendirmek ve iletişimi kuvvetlendirmek adına bir araya gelerek bir dizi ziyaretlere başladı.
Sakarya Üniversitesi, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR), Sosyal Güvenlik Kurumu, KOSGEB, Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Sivil Toplum Kuruluşu yöneticilerinin de bulunduğu heyet, ilk ziyaretini Erenler’de plastik ve makine teknolojisi alanında faaliyet gösteren bir firmaya gerçekleştirdi. Ziyarette, ar-ge faaliyetleri ve proje geliştirilmesi başta olmak üzere, iş sağlığı güvenliği, istihdam, iş ahlakı ve kuralları, mesleki eğitimler gibi konulara değinildi.


İşverenin üzerindeki maddi yük, minimuma indiriliyor

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, daha önceki yıllarda meslek yüksekokullarında başlatılan 3+1 projesi ile üniversite ve iş dünyası arasında iyi bir bağ oluştuğunu ve bunu fakültelerde de 7+1 sistemiyle uygulamaya başladıklarını ve sistemin başarıyla yürüdüğünü ifade etti. Ayrıca, üniversite bünyesinde plastik teknolojisi bölümü açılması için çalışmalara başladıklarını belirten Sarıbıyık, bölümde okuyan öğrencilerin 3+1 sistemiyle bir dönem boyunca işverene işgücü anlamında destek sağlayacağını ve mezun olduktan sonra İŞKUR’un işbaşı eğitimleri desteğiyle 6 aya kadar işverenlere sigorta ve maaş konusunda destek sağlandığını, ardından da SGK teşviklerinden işverenlerin faydalanabileceğini hatırlattı. Böylelikle, devletin sağladığı bu imkanlarla işverenin üzerindeki maddi yükün minimuma indirildiğini belirtti.


Sakarya’daki işgücüne yönelik kaynaklar en faydalı ve tasarruflu şekilde kullanılacak

Ziyarete katılan Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya ise, özel sektör işverenleri ile ilişkilerin kuvvetlenmesinin hem işverenlere hem de iş arayanlara aracılık eden İŞKUR tarafından önem taşıdığını ve istihdamı artırmaya yönelik her türlü faaliyette İŞKUR olarak yer almaya çalıştıklarını ifade etti. Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşlarını projeler üretmek ve araştırma-geliştirmeye destek sağlamak amacıyla bir araya getiren bu oluşumun da Sakarya’daki işgücüne yönelik kaynakları en faydalı ve tasarruflu şekilde kullanmaya fırsat vereceğini düşündüğünü dile getirdi.

Ziyarette bulunulan işyeri sahibi İdris Koç, plastik teknolojisinin her geçen gün gelişerek büyüyen bir sektör olduğunu, işveren olarak milli ekonomiye ciddi anlamda katkıda bulunduklarını ve ihracat artışlarına bakıldığında da Türkiye’nin önemli bir konumda olduğuna dikkat çekti. Heyetin yapmış olduğu bu ziyaretten dolayı da son derece memnun olduğunu ifade eden Koç, geliştirecekleri projelerle platform üyelerinden alabilecekleri desteklerden dolayı da istihdamlarının ve yürüttükleri faaliyetlerin iyi bir ilerleme kaydedeceğini ve bunun kendilerini daha çok cesaretlendirdiğini belirtti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]