"Kamu çalışanlarının iş güvencesi problemli"

Sendika temsilcileri ve şube başkanları Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanlığı’nı ziyarette bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Sakarya İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Rahim Varol, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Erol Afşar, Türk Yerel Hizmet-Sen İl Temsilcisi Şentürk Yılmaz, Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Ömür Kalkan, Türk Tarım Orman-Sen Şube Başkanı Sami Ayık, Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi Fahrettin Çukur,  Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ecevit Keleş’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Türkiye’de memurların değişen yasa ve kararnamelerle beraber yaşadığı sıkıntılar dile getirilerek sendika temsilcileri ve il yönetimi tarafından karşılıklı düşünceler aktarıldı.

İş güvencesi

Kamu çalışanlarının sosyal ve ekonomik haklarının geliştirilmesi gerektiğine değinen Türkiye Kamu-Sen Sakarya İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Rahim Varol, “ Türkiye’de gün geçtikçe kamu çalışanı ve emeklilerinin yaşadığı sıkıntılar artmaktadır. Ekonomik ve sosyal haklar, atamalar, iş güvencesi, görevde yükselme sorunları gibi mücadeleyi sürdürdüğümüz birçok alan var. 666 sayılı KHK’daki sıkıntılarımız da söz konusu. Memur atamalarının liyakata uygun yapılması için çabalıyoruz. Memurlara ek ödemelerin emeklilik hallerinde de ödenmesi gerekmektedir. Kamu çalışanlarının iş güvencesinde de problemler bulunmaktadır. Bizler, sendika temsilcileri olarak, siyasi partilerin bu konularda daha ehemmiyetli davranmasını bekliyor ve problemlerin çözüme kavuşturulması için mücadelemize devam ediyoruz.”sözlerini ifade etti.

Taşeron işçilik

Ziyaretten memnuniyetini belirten İl Başkanı Ecevit Keleş, ”Memurlarımızın haklarını aramak için birçok konuda Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk. Bu süreçler sonunda kamu çalışanlarımıza zarar veren birçok tasarının gerçekleşmesi engellenerek memurumuzun hakkını savunmaya çalıştık, çalışacağız. Taşeronlaşmayla birlikte giderek sağlıksız iş ortamlarının ortaya çıkması da ayrı bir problem olarak gözümüzün önündedir. Her yatırımda ihale usulü taşeronlaştırmak, emekçinin hakkını alamamasına neden oluyor. Taşeron işçilikte iş kazasının yüzdesi de oldukça yüksek. Sahip çıkan ise yok.  Çalışanın hakkını alamaması, kamu çalışanının yaşadığı problemlerin üzerine gidiyoruz. Sendika, dernek ve odalarla da sürekli olarak istişare halindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak memurumuzun, işçimizin, emekçimizin sigortasıyız.  Halkımızın yaşam sigortasıyız” dedi.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]