"Kamu çalışanları itibarsızlaştırılıyor"

Eğitim İlke-Sen, kamu çalışanlarına yönelik sözlerinden ötürü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı kınarken, herkesin onlarca yıl çalışmasına rağmen vekillerin 2 yılda nasıl yüksek bir maaşla emekli olabildiğini sordu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katıldığı bir toplantıda kamu çalışanlarına dönük “Devlet memuru oluyor birisi, ondan sonra yat, uzan, para kazan, böyle bir şey yok” şeklindeki sözlerini eleştiren Eğitim İlke-Sen MYK üyesi Beytullah Önce, “Kamu hizmetleriyle ilgili yıllardır süregelen bazı sıkıntıların olduğu malumdur; lakin burada sorunun kaynağını sistemde değil de her defasında çalışanlarda gören zihniyet, sakat bir yönetim anlayışına işaret etmektedir. Sayın bakan şayet çalışmayan memurlardan şikâyetçiyse o zaman öncelikle bakanlıklara, meclis kadrolarına, bakanlıklara bağlı kurumlara hiçbir ehliyet ve liyakat sahibi olmadıkları halde siyasi iltimas ile yerleştirilenlerin durumuna bakmalıdır ya da işe, partisine bağlık il ve ilçe teşkilatlarının halk tarafından neden “iş ve işçi bulma kurumu” gibi görüldüğünü sorgulayarak başlamalıdır. Bunu yapmadan, yalnızca kamu çalışanlarını karalamak iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Bugün tüm sıkıntılara rağmen kamu hizmetleri sağlanabiliyorsa; bunda emeğinin karşılığını hakkıyla alamayan; sosyal ve ekonomik şartları her yıl biraz daha kötüleşen kamu çalışanlarının payı olduğu unutulmamalıdır” dedi.

Erdoğan Bayraktar’ın sözlerini, “itibarsızlaştırma politikasının devamı” olarak niteleyen Eğitim İlke-Sen MYK üyesi Beytullah Önce, “Toplum nezdinden kamu çalışanlarını hedef gösteren, onları her defasında hakkından fazlasını alıyormuş gibi sunan siyasi yöneticilerin derdinin kamusal yarar olmadığını düşünüyoruz. Eğer niyetleri iyi; şikâyetlerinde samimi olsalardı, daha bir süre önce sadece 2 yıl görev yapsa bile bir milletvekiline ömür boyu emekli maaşı bağlanmasını, sigortasının kamu bütçesinden ödenmesini kabul edebilirler miydi? Kamu çalışanlarının emeklilik yaşını ve süresini uzatanların, kendilerine geçtikleri bu kıyağın izahı mümkün müdür? O zaman biz de şöyle mi diyelim: “Milletvekili oluyor birisi, ondan sonra yat, uzan, para kazan, böyle bir şey yok!” Eğitim İlke-Sen olarak kamu çalışanlarına dönük bu tür ithamların altında aslında kamu çalışanlarının sosyal haklarını ve güvencelerini tamamen ortadan kaldırmayı amaçlayan neoliberal politikaların yattığını düşünüyoruz. Kamu çalışanları ile toplumu karşı karşıya getirmeye yönelik bu açıklamalar, yarın yapılmak istenen değişiklikleri “haklı ve meşru” göstermek üzere kamuoyunun hazırlanmasına yöneliktir” şeklinde konuştu.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]