Kampüs Çalışması Uzatıldı

Başkan Toçoğlu, Kampüs Yolunda başlatılan çalışmaların SAÜ ana giriş kapısı önüne kadar uzatılması ile ilgili gerekli talimatları verdi. Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “SAÜ ana girişine kadar devam edecek çalışmalar kapsamında bölgenin yaya yolları yenilenecek ve modern aydınlatma sistemi kurulacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kampüs Yolu’nda başlatılan çalışmaların Sakarya Üniversitesi’nden gelen talepler doğrultusunda SAÜ ana giriş kapısı önüne kadar uzatılması ile ilgili gerekli talimatları verdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında arterde Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı Projesi’nin benzeri çalışmaların hayata geçirileceği ifade edilmiş, projenin tamamlanmasının ardından caddenin genişliğinin 30 metreye çıkacağı açıklanmıştı.

SAÜ Ana Girişi’nde Sonlanacak
Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, yoğun kar yağışı ile ara verilen çalışmaların kısa süre içerisinde tekrar başlatılacağını kaydetti. Oktar, “Daha önce 2 bin 300 metre uzunluğundaki güzergahta başlattığımız çalışmalar ile ilgili kamuoyuna ayrıntılı bilgiler vermiştik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu üniversitemizden gelen talepler doğrultusunda projemizin kapsamını genişleteceğimizi açıkladı. Bu kapsamda Kampüs Yolunda başlattığımız çalışmaları Sakarya Üniversitesi ana giriş kapısı önüne kadar uzatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Modern Aydınlatma Sistemi
Arterde hayata geçirilecek çalışmalar ile ilgili bilgiler de veren Ali Oktar, “Sakarya Üniversitemizin ana giriş kapısının hemen önünde sonlanacak çalışmalarımız kapsamında güzergâhın tamamı orta refüjle bölünecek. Yaya yolları yenilenecek ve modern aydınlatma sistemi kurulacak. Yapılacak çevre düzenlemelerin ardından Kampüs Yolu çok daha modern bir görünüme kavuşacak. Böylelikle Kampüs bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız ve üniversitemizin bir talebini daha yerine getirmiş olacağız” diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]