Kamil Özdağ Dünya Şampiyonu!

Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası yapılan müsabakalarla sona erdi. Şampiyonaya Sakarya’yı ve Türkiye’yi temsilen katılan 58 kilodaki Akyazılı milli Güreşçi Kamil Özdağ, Rus rakibini sayı tuşuyla yenerek dünya şampiyonu oldu.

Üç turda rakiplerini yenerek finale kalan Özdağ, akşam 18.00’de bu defa Rus rakibi ile mindere çıktı. Ankara Aski Spor Salonu'nda gerçekleştirilen müsabakalarda ilk turda İranlı rakibini tuş eden Kamil Özdağ, ikinci turda güreştiği bir diğer İranlı rakibini de tuşa getirmeyi başardı. İlk 2 turu tuşla yenen Özdağ, üçüncü turda da Fransız rakibini sayı tuşuyla yenince finallere katılmaya hak kazandı. Kamil Özdağ Rus rakibini de sayı tuşuyla yenmeyi başardı ve hem Türkiye’ye, hem de memleketi olan Sakarya’ya bir şampiyonluk daha kazandırdı.

ÖZDAĞ: MUTLUYUM, GURURLUYUM

Öte yandan Ankara Aski Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonluk müsabakaları sonrasında telefonla görüştüğümüz milli güreşçi Kamil Özdağ, Sakarya’ya bir şampiyonluk daha kazandırmanın mutluluğu içinde olduğunu söyledi.

Özdağ, “Güzel ve çekişmeli bir müsabaka oldu. Ama sonunda kazanan taraf ben oldum. Rus rakibimi sayı tuşuyla yenmeyi başardım ve yine şampiyon oldum. Gururluyum, mutluyum” dedi. Kamil Özdağ, müsabakalara hazırlanmasında katkı veren ve aynı zamanda milli güreşçi olan oğulları Fatih ve Talha ile öğrencilerine de teşekkür etti.

AİLESİ YANINDAYDI

Bu arada Ankara Aski Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarda Sakaryalı güreşçi Kamil Özdağ’ı ailesi de yalnız bırakmadı.

Özdağ Ailesi müsabakaları canlı olarak yerinde izledi ve Kamil Özdağ’a yeniden dünya  şampiyonu olması için moral desteği verdi.

Özel Haber-Hülya Sürücü

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]