Kalifiyeli eleman için etkinlik düzenlendi

Geleceğin otomotiv merkezi olacak gözü ile bakılan ilimizde sektörün kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Adapazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanının düzenlediği ‘Sakarya Otomotiv Sektörü Kariyer Günleri’ etkinliği ile Sakarya’nın gelecekteki bu misyonunu karşılayabilecek kapasitede olduğunu gözler önüne seriyor.

İlimizin köklü okullarından olan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı hem hali hazırda alanında eğitim gören hem de 9. Sınıflarda okuyan ve alan seçimi yapacak olan öğrencilerine sektörün aktörlerinin de yardımıyla iş fırsatlarını, çalışma hayatını ve sektörün geleceğine yönelik son gelişmeleri seminerlerle anlatıyor. Bu etkinliklerle, okul ile sektör arasındaki bağın güçlendirilmesi ve otomotiv sektörünün ihtiyacı olan kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması amaçlanmaktadır.

İşsizliğin en büyük sorunlardan biri olduğu günümüzde Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanından mezun olan her öğrencinin garantili iş imkanına kavuşması için çaba sarf eden Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yetkilileri sektörde faaliyet gösteren firmalarla yapacağı protokoller ile mezun olan her öğrencisine garantili iş imkanı sunmayı hedeflemektedirler.

Tanıtım Etkinlikleri Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek olup Kariyer Günlerine katılacak firmalar; Ernaz Renault, Sandıkçılar Toyota, Sandıkçılar Kia, Sandıkçılar Honda, Özöztürkler Peugeot, Öztürkler Seat, Akgün Ford, Akgün Fiat, Otokur Wolskvagen, Otokur Audi, Otokur Skoda Yetkili Servisleri ve Türk Traktör Fabrikasıdır.

TEOG sınavı sonrasında ortaokul öğrencilerine yönelik olarak ta otomotiv sektörünü ve motorlu araçlar alanını tanıtıcı etkinlikler düzenlenecektir.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]