Kadınları yoğun bir gündem bekliyor

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, birlik olarak 2014 yılının sonuna kadar kendilerini yoğun bir çalışma temposunun beklediğini belirterek yapacakları çalışmalardan bahsetti.

Yağan, Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube binasında düzenlediği basın toplantısında kadınlarla ilgili önemli gündem maddelerini ele alacak çalışmalar yapacaklarını söyledi. Yapılacak çalışmalarda 2014 yılının sonuna kadar çok sayıda panel düzenleyerek kadın sorunlarını çözmek adına Sakarya Barosu, Sakarya Üniversitesi ve SATSO ile birlikte çalışacaklarını dile getiren Yağan, sertifikalı kurs programlarına da devam edeceklerini anlattı.

Kadın cinayetleri, aile, çocuk gelinler konularında çeşitli paneller düzenleyeceklerini aktaran Yağan, düzenleyecekleri panellerde kadınlar ve güncel politik sorunlar ile kadın emeği ve istihdamının da ele alınacağını açıkladı.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle çocuk bakıcılığı, hasta bakıcılığı ve yaşlı bakıcılığı kursları düzenleyeceklerini kaydeden Yağan, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle de çini boyama kursu düzenleyeceklerini söyledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]