Kadınlardan girişimcilik kursuna büyük ilgi

Hendek Belediyesi bünyesinde kurulan ve kurulduğundan günümüze kadar 2 bin 594 kişiyi sertifika ve 4 bin 809 vatandaşı iş sahibi yapan Hendek Bel-İş Müdürlüğü gelen talepleri değerlendirerek ve çoğunluğu bayanlardan oluşan yeni bir girişimcilik kursu açtı.

Hendek Belediyesi Bel-İş Müdürü Ahmet Sarıoğlu girişimcilik kursu hakkında yaptığı açıklamada, “Kursumuza emekli olmayan herkesin katılabilir. 18 yaşını tamamlamış, daha önceki girişimcilik kurslarına katılmamış olmalı şartı aranmaktadır” dedi.

Sarıoğlu, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin 30 bin TL hibe kredi ve 70 bin TL de faizsiz kredi alma imkanına kavuşacağını söyledi. Geri ödemesiz olacak olan desteği almak isteyen girişimciler işletme giderleri için başvurduklarında sicil kaydı, oda kaydı, noter ve işletme giderleri için 3 bin TL alabilecekler. Aynı girişimciler işyerleri için makine tesisat ve donanımları için üst limit 15 bin TL, buna paralel olarak da personel giderleri, işyeri kirası, elektrik, su, ısınma ve telekomünikasyon ve makinalara ait yakıt giderleri içinde 70 bin TL alabilecekler. Bel-İş müdürü Ahmet Sarıoğlu, tüm bu harcama kalemleri için girişimcilerin fatura ile başvurmaları gerektiğini belirterek faturalardan oluşan KDV’lerin mükellefler tarafından ödenmesi gerektiğini belirtti. Yeni girişimcilik kursuna 2 si erkek 23’ü bayan olmak üzere toplamda 25 kursiyere kurs veriliyor. 10 gün toplamda 70 saat sürecek kurs süresi boyunca kursiyerlere günlük 25 TL ücrette verilecek.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]