Kadınlara İş Garantili Tekstil Kursu Açıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Hazır Giyim İhracatçılar Birliği (İHKİB) işbirliği ile düzenlenen ikinci tekstil kursu Kent Park Eğitim Merkezi'nde açıldı. Aynı kurstan geçen dönemde mezun olan 15 kişi işe yerleşti.

İstanbul'dan gelen uzman öğreticilerden ders alacak olan kursiyerler; overlok, reçme ve singer üzerine hem detaylı bilgiler alacak hem de uygulama yapma fırsatı elde edecek. Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, tekstil sektörüne nitelikli eleman kazandırmak için Sakarya Meslek Edindirme Kursları (SAMEK) kurslarında dikiş nakış kursu verildiği belirtilirken, öğrencilerin daha detaylı bilgilere sahip olmaları için İHKİB ile işbirliğine gidildiği ve bölümden mezun olanların tekstil sektöründe nitelikli vasfa kavuşmuş olacağı belirtildi.

Mezunlarının kısa sürede iş bulduğu kursun kayıtları Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı'nda devam ediyor. İstanbul'dan ders vermeye gelen hazır giyim öğretmeni Ayşe Kurt, kadınları bu kurstan yararlanmaya çağırdı.

Geçen dönemde mezun olanların kısa sürede iş bulduklarını ifade eden Ayşe Kurt, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İHKİB işbirliği ile çok önemli bir çalışmaya imza atıyoruz. Burada öğrencilerimiz hazır giyim üzerine çok detaylı bilgilere sahip oluyorlar. Sakarya'da büyük tekstil imalatçıları var. Bu kurslar tekstil sektöründeki yetişmiş eleman eksikliğini giderecek nitelikte." dedi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]