Kadına Yönelik Uygulanan Şiddete Hayır!

Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, toplumda ve aile içinde kadına yönelik uygulanan şiddeti kınadı.

Adapazarı Kültür Merkezi'nde Kadın Meclisi üyeleri tarafından yapılan açıklamada; meclis olarak orta, kısa ve uzun vadede ürettikleri projeleri tek tek hayata geçirildiği vurgulandı. Şiddetin kadınlar üzerinde korku ve güvensizliğe neden olduğu, şiddetin kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin ortak çalışmalarıyla önlenebileceği ifade edilen açıklamada, "Şiddet ister ev içinde olsun, ister toplumda meydana gelsin kadınların hayatında korku ve güvensizliğe meydan verir. Taciz değil şiddet korkusu kadının hareketliliğine sürekli baskı yapar ve haklarına erişimini kısıtlar. Kadına yönelik şiddetle mücadelede başarı sağlanabilmesi için ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin ve medyanın katkıları ve işbirliği büyük önem taşımaktadır" denildi.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Toplumsal cinsiyet eşitliği hedefine ulaşmada en önemli engellerden biri kadına yönelik şiddettir ve önemli bir sorun olarak varlığını sürdürmektedir. Kadına karşı uygulanan şiddetin ekonomik, sosyal, coğrafi sınırı bulunmamakta, şiddet toplumsal cinsiyet eşitsizliğini hem yansıtmakta hem de üretmekte ve desteklemektedir. Kadına karşı şiddet ile mücadele edilmesini sağlayacak toplumsal bilincin oluşması ve kurumsal yapıların nitelik ve sayısal olarak yeterliliği için gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde artan bütünlüklü çabalara ihtiyaç vardır.  Kadına yönelik şiddetin önlenmesi kamu kurumları, yerel yönetimler, medya, sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile gerçekleşecektir. Öncelikli olarak toplumsal duyarlılığın artırılarak, kadına yönelik şiddetin her türüne ilişkin farkındalık yaratacak çabaların oluşumuna toplumun her kesiminin katkısının alınması gerekmektedir"
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]