Kadına karşı şiddetin tiyatrosunu yaptılar

Sakarya Adliyesi’nin de yer aldığı Valilik kampüsünde Kadına şiddetin ele alındığı ve lise öğrencileri tarafından sergilenen sokak tiyatrosu büyük beğeni topladı.

SATSO Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Sokak Tiyatrosu Grubu tarafından Sakarya Adliye’nin önünde sahnelenen sokak tiyatrosunda 18 kişiden oluşan öğrenciler toplumun farklı kesimlerinde yer alan kadınlara yönelik şiddeti sahnelediler. Yaklaşık 15 dakika süren gösteride elinde bebeği ile gelin edilen kadından, sokak ortasında öldürülen kadına iş dünyasındaki kadından tarladaki kadına kadar farklı kimliklerdeki kadınlara uygulanan şiddet olayları sahnelendi. Müzik eşliğinde gerçekleştirilen gösteri sonunda hepsi çocuk yaştaki kadın ve erkekler sek sek oynadılar. Farklı kültürlere ait müzikler eşliğinde halaylar çeken ve dans eden gençler Valilik kampüsünde öğle tatiline çıkan memurlar ve vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Sokak Tiyatrosunun Avukatlar Haftası etkinliklerinden sadece biri olduğunu kaydeden Sakarya Barosu Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, toplumun her kesiminde kadına yönelik şiddet olaylarının biran önce bitmesi temennisinde bulunarak öğrencileri ve öğretmenleri kutladı.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]