Kadın hakemlerin karşılacağı futsal müsabakası düzenlenecek

Sakarya\'da Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğince (TFFHGD), , Mersin\'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan\'ın anısına kadın hakemlerin karşılaşacağı futsal müsabakası düzenleneceği bildirildi.

TFFHGD Sakarya Şubesi Başkanı Oğuzhan Şenler, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 yaşındaki Özgecan Aslan\'ın vahşice öldürülmesinin tüm ülkeyi yasa boğduğunu söyledi.

Kadınlara uygulanan şiddete dikkat çekmek istedikleri etkinliğin Sakarya ve Kocaeli şubelerince düzenlendiğini belirten Şenler, şunları kaydetti:

"İki şehrin amatör ligde görev yapan kadın hakemleri bu etkinlik için bir araya gelecek. Başka Özgecanlar ölmesin. Yola, \'Kadın hakemler el ele, kadına şiddete dur demeye\' sloganıyla çıktık. Ülkemizde gün geçtikçe sayısı artmakta olan kadına yönelik şiddet eylemlerinin son bulmasını istiyoruz. Üstlendikleri her rolde toplumumuza ruh ve güç katan kadınlarımıza hak edilen değerin verilmesi temennisindeyiz. Kadın-erkek, yaşlı-genç tüm vatandaşlarımızı 23 Şubat Pazartesi günü saat 19.00\'da Sakarya Yeni Kent Spor Salonu\'nda gerçekleştireceğimiz futsal karşılaşmasına bekliyoruz."

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]