Kadın girişimciye pozitif ayrıcalık

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ve kurul üyelerini makamında ağırladı.

Gerçekleştirilen ziyarette konuşan SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hacıeyüpoğlu, “Üreten kadın mutludur sloganıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yerel yönetimlerimiz, Marka ve KOSGEB’den gerekli destekleri alıyoruz. Büyükşehir Belediyemize bizlere verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Değerli Başkanımızın yeni döneminin hayırlı olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ve kadınların sosyal yaşam içerisinde daha aktif rol almalarını önemsediklerini belirterek konuşmasına başlayan Başkan Toçoğlu, “Kadınların iş hayatında söz sahibi olmasını çok önemsiyoruz. Yerel yönetimlerde görev alan hanımlar var. Ekonomi dünyasında birçok kadın girişimcimiz var. Son yıllarda bu sayı önemli ölçüde artış gösterdi. Bu sayıların daha da artması için belediye olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. Çeşitli kurslar açıyoruz. SAMEK Merkezlerinde eğitim gören hanımlar eserlerini satma imkanı da buluyor. Ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Kadınların üretmesi ülke ekonomisi için çok değerlidir. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadın girişimci sayısının daha da artması için gerekli tüm desteği sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]