"Kadın girişimcilere cesaret gerekli"

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan, kadın girişimcilerin karşı karşıya kaldığı engelleri kırmak için cesaret ve güç birliğinin gerekli olduğunu söyledi.

Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) 22. Kadın Girişimci Buluşmasını Sakarya’da gerçekleştirdi. Toplantıya Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliği yaptı. Erenler ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan, kadınların ekonomiye katılmaları için önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade etti. Kadının istihdama katılma kararının, eşinin, ailesinin veya babasının tercihi olamayacağını dile getiren Türktan, "Ancak ve ancak kadının kendi tercihi olabilir. Bu özgür tercihin gerçekleşmesinin önündeki engelleri kaldırmak hepimizin görevidir. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi, Türkiye\'de de eğitim seviyesiyle kadın istihdamı arasında doğru bir orantı var. Ancak, eğitimde de kadın istihdamını artırmak için tek başına yeterli değil. Kültürel engellerin yanı sıra ülkemizde kadın girişimcilerin karşı karşıya kaldığı engelleri kırmak için cesaret ve güç birliği gerekli." dedi.

SATSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı İffet Hacıeyipoğlu ise kurulun 5 yılda pek çok proje gerçekleştirdiğini belirterek, şöyle konuştu: "Bizler yola çıkarken kararlaştırdığımız gibi projelerimizin ölçülebilir, sürdürülebilir ve ülke geneline yayılabilir olmasına dikkat ettik. Ükemize yayılmış projelerimiz var. Kadının sermayeye ulaşabilirliğini sağlayan banka projemiz, ülke genelinde uygulama alanı buluyor. Üniversitemiz ile paydaş olduğumuz girişimci kız öğrenci yetiştirme, akıllara nasıl iyi bir iş bulabilirimin yanında, nasıl iyi bir iş kurabilirimi kazıyor."

Garanti Bankası KOBİ Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak ise Kadın Girişimci Destek Paketiyle, kadınlara 520 milyon TL\'lik kredi kullandırdıklarını dile getirdi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]