Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Toplantısı

Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Toplantısı Yalova\'da başladı.

Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Toplantısı Yalova\'da başladı.

Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Toplantısı, YTSO Meclis Toplantı Salonu\'nda düzenlenen açılış programıyla başladı. İki gün sürecek etkinliğin açılış konuşmasını Yalova Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser yaptı.

Yalova\'da kurulun 7 yıldır faaliyet gösterdiğini dile getiren Uzuneser, "Yalova\'da kadınların iş hayatına daha etkin bir şekilde dahil olmaları adına çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunların başını ise \'Hobim İşim Olsun\' projesi çekiyor. Bu proje kapsamında imalatına başlanan sabun çiçekleri sayesinde birçok kadınımız iş sahibi oldu. Yine üniversiteli ve liseli gençlerimize yönelik girişimcilik eğitimleri veriyoruz. Mikro kredilerle ev kadınlarımızı da birer girişimciye dönüştürüyoruz" ifadesini kullandı.

Marmara Bölge Başkanı ve İstanbul İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Kal da İstanbul\'da yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi.

YTSO Başkanı Tahsin Becan ise toplantının Yalova\'da yapılmasından dolayı duydukları memnuniyetleri dile getirerek, "Biz oda yönetiminde kadınların sayısının artması gerektiğine inanıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde de yönetimin 3\'te 1\'inin kadınlardan oluşması için adım atacağız. Kadın girişimcilerimizle gurur duyuyor ve başarılı çalışmalarını da takip ediyoruz. Bu toplantının da kadın girişimcilerimize katkısı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Ardından TOBB Girişimcilik Müdürlüğü Girişim Uzmanı Handan Köse, TOBB\'un kadın girişimciliğine bakışı ile ilgili sunum yaptı.

Etkinliğe Yalova\'nın yanı sıra İstanbul, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Düzce, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya illerinden İl Kadın Girişimciler Kurulu başkanları katıldı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]