Kadın Emeğini Destekleme Günleri başladı

Sakarya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen Kadın Emeğini Destekleme Günleri AKM Sergi Salonunda başladı. İki gün sürecek olan sergi, ilk günden büyük ilgi görmeye başladı.

Sergide görücüye çıkan eşyaların hepsinin ev hanımı olan kadınların el emeği göz nuru eserler olduğunu belirten serginin kurucularından olan Mine Kurt, “Sergiyi açmaktaki amacımız ev hanımlarının emeklerinin desteklenmesidir. Buradaki hanımların çoğu ev hanımı. Evlerindeki yaptıkları eşyalarını burada değerlendirmeye çalışıyorlar” dedi.
Yaptığı eşyaları sergileyen Aynur Akünal ise, “Benim bu birinci mesleğim değil. Ama evde olduğum zamanlar yaptığım eşyaları değerlendirmek amacıyla buradayım. Daha önce SAMEK kurslarına gittim ve orada eğitimini aldım” şeklinde konuştu.

Hayata geçirilen proje kapsamında kadınların el emeği göz nuru eserleri vatandaşlara sergilenecek ve kadınlar eserlerini satma imkanı bulacak.

Kadın Emeğini Değerlendirme Günleri, Sakarya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, girişimci adayı kadınların satış becerilerini geliştirmek, müşteri ile iletişim becerilerini, motivasyonlarını ve kendilerine güvenlerini arttırmak amacıyla, düzenleniyor.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]