Kadın emeğine destek oldular

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından ilki düzenlenen ‘Kadın Emeğini Destekleme Günü’ açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ilki düzenlenen ‘Kadın Emeğini Destekleme Günü’ açılış programı AKM’de gerçekleştirildi. Programa, Kent Konseyi Başkanı Ahmet İşgüzar, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilge Dikmen, KOSGEB İl Müdürü İsmet Yılmaz, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Sakarya Büyükşehir Bürokratları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilge Dikmen, “Hayata geçirdiğimiz projemiz kapsamında kadınların el emeğini vatandaşlarımıza sergileyeceğiz. Girişimci adayı kadınlarımız önümüzdeki üç gün boyunca eserlerini sergileme imkânı bulacaklar. Kadın Meclisi olarak en temel misyonlarımızdan biri hayatın her alanında kadınlarımızı daha etkin kılmak. Ev hanımlarımızın da aile ekonomilerine katkı sağlayacak böyle bir proje geliştirdik. Çok yoğun bir katılım oldu. Emeği geçen tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kent Konseyi Başkanı Ahmet İşgüzar, “Engelliler Meclisi, Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisimizin önemli çalışmaları ve faaliyetleri devam ediyor. Kadın Meclisi Üyesi Hanım kardeşlerimizi büyük emekleri için kutluyorum. Kent Konseyi Kadın Meclisimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. İşgüzar konuşmasının ardından Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dikmen’i çalışmalarından dolayı tebrik ederek, çiçek takdim etti.

"
KOSGEB olarak desteklerimizi sürdüreceğiz"

Kadın Meclisi Üyelerinin birlik ve beraberlik içerisinde örnek eserler meydana getirdiklerinin altını çizen Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, uzun vadede birçok önemli projeye destek vermeye devam edeceklerini belirtti. El emeği eserlerin sahibi Kadın Meclisi Üyelerini tebrik eden KOSGEB İl Müdürü İsmet Yılmaz ise, “Bu girişimlerin ticari hayata dâhil olması ve bu çalışmaların katma değere dönüşmesi konusunda KOSGEB olarak desteklerimizi sürdüreceğiz. Destek ve birlikteliklerle şehrimizi geliştirecek, bu sayede ülkemizi daha iyi yerlere getirmek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyelerinin el emeği eserleri, 23 Ocak Perşembe gününe kadar AKM Sergi Salonu’nda sergilenmeye devam edecek.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]