"Kadın Akademisi Projesi" eğitim programı sona erdi

Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezince (SAÜKAM) yürütülen "Kadın Akademisi Projesi" kapsamında Sapanca ilçesinde verilen 3 günlük eğitim programı sona erdi.

SAÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurgül Keser, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim programının başarıyla tamamlandığını söyledi.

Sakarya Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) desteğiyle 30 şehit-gazi yakını kadın ve ailelerine 3 gün eğitim verildiğini anlatan Keser, "Uzman akademisyen ve sektör uzmanları tarafından sağlıktan teknolojiye, gençlerde madde bağımlılığından aile içi etkin iletişime, girişimcilikten kadınların hukuksal haklarına kadar değişik konu başlıklarında eğitim verildi" diye konuştu.

Keser, Kadın Araştırmaları Merkez Ofisi\'nin 24 saat boyunca SAÜ\'nün akademisyen, idari personel ve öğrencilerine açık olacağına işaret ederek, her renkteki düşünceyi kucaklayacaklarını dile getirdi.

Proje sonunda SAÜ ailesinin ne kadar donanımlı olduğunu gördüğünü aktaran Keser, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Meslektaşlarımla gurur duydum. Farklı renkteki düşünceler, aynı masa etrafında bir araya gelerek son derece uyumlu tek ses çıkarabildik. Bu kamp bizleri de besleyen ve büyüten bir süreç oldu. Multidisipliner çalışma kültürümüzü artırdığımız ve kurumlar arası işbirliğini geliştirdiğimiz program oldu. Artık akademisyenlerin donanım ve akademik düşüncelerini kullanarak letafet ilkeleri çerçevesinde kadın sorunları konusunda taşın altına ellerini koymaları ve alternatif projeler üretmeleri gerektiğini düşünüyorum."

Keser, akademinin Türkiye\'de ilk olduğunu vurgulayarak, bundan sonraki projeleri Doğu Marmara Kadın Çalışmaları Platformu üyesi diğer üniversitelerin gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.

Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilgün Sazak\'ın "Türküden Mahnıya" konseriyle devam eden program, sertifika töreniyle sona erdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]