Kadim sanatlar Fikir ve Sanat Akademisi'nde hayat buluyor

Geleneksel sanatlar arasında önemli bir yeri olan Hüsn-i Hat ve Ebru, Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nde hayat buluyor.

İlk hafta eğitimlerinin tamamlandığı ve alanında önemli isimleri katılımcılarla buluşturan Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi Seminer Programları ile de geleneğimizin en eski sanatlarından olan Ebru ve Hüsn-i Hat’tı modern yöntemlerle yaşatarak geleceğe aktarıyor. Halen Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Hat Anasanat Dalı Başkanı Öğretim Görevlisi Orhan Altuğ tarafından işlenen Hüsn-i Hat dersinde, bu sanatın teorik ve metafizik arka planına değinilerek, en az bir yazı türünün sanatsal ve estetik özellikleri öğretiliyor. Ebru Çalışmaları Atölyesi ile de katılımcılara bir yandan ebru ile ilgili malzeme bilgisi kazandırılırken, diğer taraftan ebru yapımı ve çeşitleri uygulamalı olarak öğretiliyor.

İlk dersinde ebru sanatının inceliklerini anlatan Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Songül Ergün, ebrunun aklın ve tecrübenin gönülle buluştuğu bir sanat olduğunu belirterek, dersin amacının katılımcılara geleneksel bir sanat perspektifi kazandırmak olduğunu, aşk ile icra edildiği vakit, gösterilen çabaların ve çekilen zahmetlerin rahmete dönüştüğünü ve ancak o zaman bu sanatın geleceğe taşınabileceğini söyledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]