Kaçan kurbanlık bayıltılarak yakalandı

Serdivan ilçesinde kesim sırasında sahibinden kaçmayı başaran kurbanlık bayıltılarak yakalandı.

Serdivan Deprem Şehitliği Mezarlığı mevkisinde kesime götürülen bir boğa, son anda sahibinin elinden kaçmayı başardı. Kendisini yakalamaya çalışan vatandaşlara saldıran boğa için emniyet ekiplerine haber verildi.

Olay yerine gelen emniyet ekipleri de boğayı yakalayamayınca Sakarya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verildi.

Silahla bayıltıcı iğne attılar

Veterinerler, olay yerinde bekleyen boğaya silahla bayıltıcı iğne atarak beklemeye başladı. Belirlenen sürede boğanın bayılmaması üzerine birkaç defa daha iğne atıldı. Üzerine saplanan iğneler nedeniyle bayılan boğa, hemen kesilerek sahibine teslim edildi.

Boğaya yapılan iğnenin etin helalliğini bozmadığını belirten Veteriner Hekim Büşra Akbulut, solunumun yavaşladığı için hayvanın hemen kesildiğini söyledi.

Bayıltıcı iğnenin ette kalıtsal birşey bırakmadığını vurgulayan Akbulut, "Yaptığımız iğneler, kurbanın helalliğine bir zarar vermiyor. Kimsenin zarar görmemesi için bu bayıltıcı silahı kullanıyoruz ve bu şekilde yakalıyoruz. Diğer yöntemler hem insanlar hem de hayvanlar için tehlikeli. Kullandıımız ilaçlar, solunumu yavaşlatıyor ve bu nedenle hayvanın hemen kesilmesi gerekiyor. Bunun dışında hiçbir sakıncası yok" diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]