Kaçakçılığı Önlemek İçin Ormanda İftar Açıyorlar

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan orman muhafaza memurları, orman kaçakçılığına karşı iftarı görev yaptıkları ormanda açıyor. Bölge Müdürü Hasan Yıldız, iftar zamanını fırsat bilen hırsızların önüne geçmek için bu Ramazan'da böyle bir uygulama yaptıklarını söyledi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, orman muhafaza memurlarının normal mesaideymiş gibi çalışma sahalarında iftar yaptıklarını kaydetti. 7 adet işletme müdürlüğü, 35 adet şeflik bölgesinde 612 personelle ormanların korunması için büyük çaba harcadıklarını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu: "Ramazan ayı boyunca özellikle de iftar vakti kaçakçılara karşı duyarlı davranıyoruz. Geçen sene tedbirlerimizi artırmıştık. Bu sene ise 254 saha orman muhafaza memuru iftarını görevli olduğu alanda açıyor. Özellikle kaçakçıların kullandığı belirlenen yollarda iftar yapılıyor ve önlem alınıyor. Sahurda da kontrollerimiz sürüyor. Ayrıca gözetleme kulelerinden ormanı gece gündüz tarıyoruz."

Aldıkları tedbirin etkili olduğunu ve iftar vaktinden yararlanarak kaçakçılık yapanların suçüstü yakalandığını dile getiren Yıldız, "Bu tedbirimizin duyulmasından sonra iftarda vakti kaçakçılık olmadı. Uygulamamız caydırıcı oldu. Ayrıca vatandaşlarımıza da çağrıda bulunuyoruz. Biz 24 saat görevdeyiz. İşgal, orman açımı ve kaçakçılıkla ilgili ihbarları 24 saat ücretsiz olan Ala 177'ye bekliyoruz." dedi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]