Kaçak telefon operasyonu

Ankara polisi, yurtdışından yedek parça olarak getirdikleri cep telefonları, ilkokul mezunu bir bilgisayar uzmanına klonlatarak piyasaya süren şebekeye yönelik operasyon düzenledi. 6 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda Ankara merkezli bir suç örgütünün ülkeye herhangi bir gümrük işlemine tabi tutulmaksızın getirmiş oldukları cep telefonlarını elektronik kimlik bilgilerini değiştirerek piyasaya sürdükleri belirlendi. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, şebekeyi 8 ay takibinin ardından Ankara, İstanbul, Mardin, Sakarya, Şanlıurfa ve Ağrı illeri olmak üzere toplam 6 ilde eşzamanlı yapılan operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, suç örgütünün elebaşları M.N.T. ve İ.A.’nın da aralarında olduğu 29 zanlı yakalandı. Zanlıların Çin’den yedek parça olarak İstanbul’a getirdikleri cep telefonu parçalarını kargo ile Ankara’ya getirdikleri tepit edildi. Zanlıların, cep telefonu parçalarını birleştirdiği ardından da ilkokul mezunu olduğu öğrenilen S.Ç.nin yardımıyla hurda cep telefonlarının bilgileriyle klonlandığı anlaşıldı. Gözaltına alınan zanlılar arasında cep telefonlarının taşınmasında şebekeye yardım ettiği belirlenen bir kargo şirketi müdürünün de olduğu öğrenildi.

Şüphelilerin yapılan ev ve işyeri aramalarında ülkeye herhangi bir gümrük işlemine tabi tutulmaksızın girişleri sağlanan faturasız belgesiz yabancı menşeli muhtelif markalarda; 4 bin 194 adet cep telefonu, 16 bin 670 adet cep telefonu aksesuarı, suçtan kazanıldığı değerlendirilen 25 bin 740 TL para, cep telefonlarının elektronik kimlik bilgilerinin değiştirilmesinde kullanılan; 300 adet ayrı cihazlara uyumlu ara kablosu, 2 adet Box Cihazı, 7 adet bilgisayar ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak cep telefonu ve aksesuarlarının piyasa değerinin 500 bin TL olduğu belirlendi.

Polis sorguları tamamlanan zanlılardan 14’ü adliyeye sevk edilirken 15 zanlı ise polis sorgusun ardından serbest bırakıldı.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]