Kablo Hırsızları, 15 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Sakarya'da inşaatı süren Resmi Daireler Kampüsü'nden elektrik kablolarını keserek çaldıktan sonra kaçarken polis tarafından suçüstü yakalanan 3 sanık, toplam 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Camili'de yaptırılan Resmi Daireler Kampüsü'nden geçen yıl eylül ayında, elektrik kablolarını keserek alan ve daha sonra kaçmak isterken polis tarafından yakalanan Ali Yaldızhan (26), Cevdet Erdem (38) ve Mehmet Faik Tuncer (30), Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

'Kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşyayı çalmak' suçundan yargılanan 3 sanık mahkemece, 4'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme sanıkların suçu geceleyin işledikleri gerekçesi ile hapis cezasını 4'de 1 oranında arttırarak hapis cezasını 5'er yıla çıkardı. 3 sanık toplam 15 yıl hapis cezası aldı.


OLAY


18 Eylül 2008'de meydana gelen olayda, Ali Yaldızhan, Cevdet Erdem ve Mehmet Faik Tuncer, Camili Mahallesi'nde bulunan inşaat halindeki resmi daireler kampüsündeki elektrik kablolarını keserek çaldı.

Sanıklar elektrik kablolarını bir araca yükleyerek olay yerinden ayrıldı. Polisin sanıkların kabloları yüklediği panelvan tipi kamyoneti şüphe üzerine durdurması sonrası hırsızlık olayı ortaya çıkmıştı.

Araçta 6 bin TL değerinde 2 kilo 760 gram elektrik kablosu çıkmıştı. Sanıkların hırsızlık için İstanbul'dan Adapazarı'na geldikleri belirlenmişti.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]