İzmirli Koruyucu Aile, Bakan Çubukçu İle Görüştü

İzmir'de 2,5 yaşındaki bir çocuğa koruyucu aile olarak bakan çift, Sakarya'nın Hendek ilçesinde Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile görüştü.

Koruyucu ailesi oldukları 2,5 yaşındaki T.Y.'nin başka bir aileye evlatlık verilmesi üzerine Hikmet Sezar ve eşi Sezgin Sezar, Hendek ilçesinde bulunan Bakan Çubukçu ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Bakan Çubukçu, kurumun yaptığı muamelede bir haksızlık olmadığını ifade ederek, "Evlat edindirmeye uygun bir çocuğun koruyucu ailede geçirdiği süre geçici bir süredir. Türk toplumu yapı olarak her şeye çok çabuk bağlanıyor, seviyor, alışıyor. Ben de insan olarak öyleyim. Bazen koruma altındaki, çok sıklıkla gördüğüm bir bebek evlatlık verildiğinde üzülüyorum. Ondan ayrılmak üzüyor beni. Bu anlamda ailenin başlattığı hukuk mücadelesi sonucunda, hukuk böyle bir karar verirse tabii ki ailenin yanında olacağız. Bir taraftan 4 yıldır, evlat edindirme sırasında çocuk hasretiyle yanan bir aile, diğer tarafta o çocuğa sevgiyle bağlanmış bir başka aile var. Gerçekten insan olarak böyle bir durumda tercih yapmak çok güç. Yani benim burada bir tercih kullanmam, ona değil buna verin demem mümkün değil. Dediğim gibi hukuk devletinde ve demokratik hakları gelişmiş bir ülkede bakanlık yapıyorum. Hukuk kuralları çerçevesinde tavır almaya çalışıyorum." dedi.

Ailenin evlat edinme taleplerinin de bulunmadığını belirten Çubukçu, "Bu konuda annenin duygularını anlıyorum. Üzüntülerini kalben paylaşıyorum. Çocuk başka bir aileye evlatlık verildi. Az önce kendilerine sordum. Sizin yeni bir evlat edinme talebiniz oldu mu diye. Hayır dediler. Yani evlat edinmek istemiş olsalardı eğer, o çocuk onlara verilmezdi yaş haddi nedeniyle. Ama sadece koruyucu aile oldukları için verildi. Aile şöyle düşünmüş; biz bu bebeği 18 yaşına kadar büyüteceğiz. Bu çok ulvi bir duygu. Yani kimsesiz bir çocuğa 18 yaşına kadar bakmayı hedeflemek çok ulvi bir duygu. Ben bu yaklaşımlarına ancak saygı duyabilirim." diye konuştu.

Koruyucu anne Sezgin Sezar, Bakan Çubukçu'ya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek, hukuk mücadelesi başlattıklarını ve sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]