İzinsiz telefon kaydı için, 6 yıl hapis talebi

Sakarya\'da kuzeniyle yaptığı telefon görüşmesini izinsiz kayda alarak internette paylaştığı öne sürülen kişi hakkında 6 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm\'ün boşandığı eşi H.Y., yaptıkları telefon görüşmesini izinsiz kayda alarak internette yayınladığını iddia ettiği amcasının oğlu F.Y. hakkında şikayette bulundu. Şikayet üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturma sonucunda şüpheli F.Y. hakkında \'kendisi ile yapılan haberleşmenin gizliliğini alenen ifşa ettiği ve haberleşme içeriklerini kaydettiği\' suçlamasıyla Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesi\'nde dava açıldı.

Savcının hazırladığı iddianamede, H.Y\'nin geçen haziran ayı içerisinde eşinden anlaşmalı olarak boşandığı kaydedildi. Boşanma sürecinden sonra şüpheli F.Y\'nin akrabası H.Y. ile eski eşi hakkında yaptığı cep telefonu görüşmesini izinsiz kayda aldığı ve ses kaydını 10 Eylül\'de \'youtube\' isimli sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı öne sürüldü.

Şüphelinin, akrabası olan H.Y. ile yaptığı haberleşme içeriğini kayıt altına alıp ve bu kayıtları internet sitesinde yayınlayarak haberleşmenin gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla 6 yıla kadar hapsi isteniyor.

H.Y\'nin avukatı Nurullah Sayar, müvekkilinin eylem nedeni ile mağdur olduğunu, yaptığı özel görüşmenin kaydedilip sosyal paylaşım sitesinde yayınlanarak eski eşi aleyhine siyasi olarak kullanımaya çalışılmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi. Sayar, olayla ilgili başka faillerinde olabileceğini kaydederek bu yöndeki çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]